Ruoka
Kotivinkki

Gluteeniton luumukakku sekoitetaan paistovalmiiksi yhdessä kulhossa – voiko olla helpompaa?

1 h 10 min
0
0

Gluteeniton luumukakku sekoitetaan paistovalmiiksi yhdessä kulhossa – voiko olla helpompaa?

GL
KA
LA
MA
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Gluteeniton luumukakku syntyy näin: mittaa kaikki ainekset kulhoon, vatkaa kuohkeaksi, lisää luumut ja paista. Lopputulos on täydellisen mehevä ja hedelmäinen. Kurkkaa resepti, johon tulet ihastumaan!

Ainekset (16 palaa)

Gluteeniton luumukakku

  • 2 ½ dlsokeria
  • 200 gmaidotonta margariinia
  • 2 dlperunajauhoja
  • 1 ½ dlgluteenitonta jauhoa (Semper Mix)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 L-koonkananmunaa

Lisäksi

  • maidotonta margariinia voiteluun
  • ½ dlgluteenitonta korppujauhoa
  • 8luumua (300 g)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Gluteeniton luumukakku valmistuu näin:

  1. Voitele 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka margariinilla ja jauhota korppujauholla.
  2. Laita kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia.
  3. Poista siemenet luumuista ja hienonna luumut noin sentin kokoisiksi paloiksi. Sekoita taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista luumukakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0