Kotivinkki

Gluteeniton luumukakku sekoitetaan paistovalmiiksi yhdessä kulhossa – voiko olla helpompaa?

1 h 10 min
GL
KA
LA
MA
0
0

Gluteeniton luumukakku syntyy näin: mittaa kaikki ainekset kulhoon, vatkaa kuohkeaksi, lisää luumut ja paista. Lopputulos on täydellisen mehevä ja hedelmäinen. Kurkkaa resepti, johon tulet ihastumaan!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 palaa)

Gluteeniton luumukakku

  • 2 ½ dlsokeria
  • 200 gmaidotonta margariinia
  • 2 dlperunajauhoja
  • 1 ½ dlgluteenitonta jauhoa (Semper Mix)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 L-koonkananmunaa

Lisäksi

  • maidotonta margariinia voiteluun
  • ½ dlgluteenitonta korppujauhoa
  • 8luumua (300 g)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Gluteeniton luumukakku valmistuu näin:

  1. Voitele 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka margariinilla ja jauhota korppujauholla.
  2. Laita kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia.
  3. Poista siemenet luumuista ja hienonna luumut noin sentin kokoisiksi paloiksi. Sekoita taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista luumukakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0