Gluteeniton laskiaispikapulla

1 h
4.7
6

Gluteeniton laskiaispikapulla

GL
6
4.7
Gluteeniton ja leivinjauheella kohotettu jättilaskiaispulla valmistuu pikapikaa. Käytä täytteeksi suomalaisia pakastevadelmia, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä. 
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Taikina

  • 100 gvoita (tai margariinia)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 200 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
  • 3 1/2 dlkaurajauhoja (Provena, gluteenittomia)
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkardemummaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlpsylliumia

Pinnalle

  • 1 rklraesokeria

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
  • 2 dlvadelmahilloa
  • 2 dlvadelmia (kotimaisia)

Viimeistelyyn

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Leivo laskiaispikapulla näin:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.

Sekoita joukkoon kermaviili.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja psyllium. Lisää jauhoseos taikinaan.

Voitele kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (Ø 20 cm) ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä pulla leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

Anna pikapullan jäähtyä hetki vuoassa ja irrota se varovasti.

Halkaise ja täytä täysin jäähtynyt pikapulla kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla.

Siivilöi pikapullan pinnalle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä