Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton laskiaispikapulla – tehty taltuttamaan mäenlaskun jälkeinen herkkunälkä

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Gluteeniton ja leivinjauheella kohotettu jättilaskiaispulla valmistuu pikapikaa. Käytä täytteeksi suomalaisia pakastevadelmia, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä.

17.2.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
Taikina
100 g
voita (tai margariinia)
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
200 g
kermaviiliä (rasvaa 10–12 %, vähälaktoosinen)
3 1/2 dl
kaurajauhoja (Provena, gluteenittomia)
2 1/2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
psylliumia
Pinnalle
1 rkl
raesokeria
Täyte
2 dl
vispikermaa (rasvaa 38 %)
2 dl
vadelmahilloa
2 dl
vadelmia (kotimaisia)
Viimeistelyyn
1 rkl
tomusokeria

Gluteeniton laskiaispikapulla – ohje:

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.
  2. Sekoita joukkoon kermaviili.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja psyllium. Lisää jauhoseos taikinaan.
  4. Voitele kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (Ø 20 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  5. Ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä pulla leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
  7. Anna pullan jäähtyä hetki vuoassa ja irrota se varovasti.
  8. Halkaise ja täytä täysin jäähtynyt pikapulla kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla.
  9. Siivilöi pullan pinnalle tomusokeria.

Vinkki!

Jos etsit reseptiä perinteiseen makuun, kurkkaa laskiaispullien ohje täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt