4,4(8)
Gluteeniton laskiaispikapulla – tehty taltuttamaan mäenlaskun jälkeinen herkkunälkä
Gluteeniton
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Gluteeniton ja leivinjauheella kohotettu jättilaskiaispulla valmistuu pikapikaa. Käytä täytteeksi suomalaisia pakastevadelmia, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä.
17.2.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Taikina
100 gvoita (tai margariinia)
1 1/2 dlsokeria
1 kplmunaa
200 gkermaviiliä (rasvaa 10–12 %, vähälaktoosinen)
3 1/2 dlkaurajauhoja (Provena, gluteenittomia)
2 1/2 tlleivinjauhetta
2 tlkardemummaa
2 tlvaniljasokeria
1 tlpsylliumia
Pinnalle
1 rklraesokeria
Täyte
2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
2 dlvadelmahilloa
2 dlvadelmia (kotimaisia)
Viimeistelyyn
1 rkltomusokeria

Gluteeniton laskiaispikapulla – ohje:

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.
  2. Sekoita joukkoon kermaviili.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja psyllium. Lisää jauhoseos taikinaan.
  4. Voitele kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (Ø 20 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  5. Ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä pulla leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
  7. Anna pullan jäähtyä hetki vuoassa ja irrota se varovasti.
  8. Halkaise ja täytä täysin jäähtynyt pikapulla kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla.
  9. Siivilöi pullan pinnalle tomusokeria.

Vinkki!

Jos etsit reseptiä perinteiseen makuun, kurkkaa laskiaispullien ohje täältä!

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.