


Gluteeniton laskiaispikapulla – tehty taltuttamaan mäenlaskun jälkeinen herkkunälkä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Gluteeniton ja leivinjauheella kohotettu jättilaskiaispulla valmistuu pikapikaa. Käytä täytteeksi suomalaisia pakastevadelmia, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä.
Reseptin ainekset
6 annosta
Taikina
100 g
voita (tai margariinia)
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
200 g
kermaviiliä (rasvaa 10–12 %, vähälaktoosinen)
3 1/2 dl
kaurajauhoja (Provena, gluteenittomia)
2 1/2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
psylliumia
Pinnalle
1 rkl
raesokeria
Täyte
2 dl
vispikermaa (rasvaa 38 %)
2 dl
vadelmahilloa
2 dl
vadelmia (kotimaisia)
Viimeistelyyn
1 rkl
tomusokeria
Gluteeniton laskiaispikapulla – ohje:
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Sekoita joukkoon kermaviili.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja psyllium. Lisää jauhoseos taikinaan.
- Voitele kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (Ø 20 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä pulla leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
- Anna pullan jäähtyä hetki vuoassa ja irrota se varovasti.
- Halkaise ja täytä täysin jäähtynyt pikapulla kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla.
- Siivilöi pullan pinnalle tomusokeria.
Vinkki!
Jos etsit reseptiä perinteiseen makuun, kurkkaa laskiaispullien ohje täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat