


Gluteeniton kauraleipä valmistuu suit sait sukkelasti – poimi helppo resepti
20 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 15 min
Gluteeniton kauraleipä on helppo ja nopea valmistaa. Koska taikina kohotetaan leivinjauheella, leipä ei säily tuoreena ja pehmeänä kovin pitkään. Mikä täydellinen syy nautiskella koko leipä uunilämpimänä!
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2½ dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 tl
sokeria
50 g
laktoositonta voita
2½ dl
vettä
Gluteeniton kauraleipä valmistuu näin:
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi sekä vesi. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina kahteen osaan.
- Taputtele osat litteiksi halkaisijaltaan 20-senttisiksi pyörylöiksi kostutetuin käsin. Pistele haarukalla.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
Vinkki!
Tarjoa kauraleipä herkullisen paprikalabnehin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat