Kotivinkki

Gluteeniton kauraleipä valmistuu suit sait sukkelasti – poimi helppo resepti

20 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
15 min
Gluteeniton kauraleipä on helppo ja nopea valmistaa. Koska taikina kohotetaan leivinjauheella, leipä ei säily tuoreena ja pehmeänä kovin pitkään. Mikä täydellinen syy nautiskella koko leipä uunilämpimänä!
GL
LA
KA
0
0
Julkaistu: 15.10.2020


Ainekset (6–8 annosta)

  • 2½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 50 glaktoositonta voita
  • 2½ dl vettä
Tulosta

Gluteeniton kauraleipä valmistuu näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi sekä vesi. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina kahteen osaan.
  2. Taputtele osat litteiksi halkaisijaltaan 20-senttisiksi pyörylöiksi kostutetuin käsin. Pistele haarukalla.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.

Vinkki!

Tarjoa kauraleipä herkullisen paprikalabnehin kanssa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Poimi ihanan aamun reseptit! Osta kirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »