Gluteeniton focaccia

1 h 24 min
3.2
1

Gluteeniton focaccia

GL
MA
MU
1
3.2
Ihana kirsikkatomaateilla viimeistelty focaccia onnistuu myös gluteenittomana. Helppokäyttöisen psylliumkuidun avulla leivästä tulee kuohkeaa ja mehevää.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 25 ghiivaa
  • 4 dlvettä
  • 1 rklpsylliumia
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa)

Päälle

  • 10 kplkirsikkatomaattia
  • 1 rkloreganoa
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

1 h 24 min
{
AKTIIVINEN24 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista gluteeniton focaccia näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

Lisää suola, sokeri ja margariini. Kumoa taikina yleiskoneen taikinakulhoon tai tee taikina sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää jauhoja pienissä erissä samalla sekoittaen. (Taikina on tarttuvaa, joten sekoita mieluiten koneella.)

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi öljytyin käsin. Peitä vuoka liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Puolita tomaatit. Paina ne taikinan pinnalle. Ripottele päälle oreganoa ja sormisuolaa. Pirskottele lopuksi päälle oliiviöljyä.

Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä