


Gluteeniton focaccia
1 h 24 min
{
Aktiivinen 24 min
Passiivinen 1 h 0 min
Gluteeniton focaccia viimeistellään kirsikkatomaateilla. Helppokäyttöisen psylliumkuidun avulla leivästä tulee kuohkeaa ja mehevää.
Reseptin ainekset
12 annosta
Gluteeniton focaccia
25 g
hiivaa
4 dl
vettä
1 rkl
psylliumia
1 dl
kaurahiutaleita
¼ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
½ dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta (tummaa)
Päälle
10
kirsikkatomaattia
1 rkl
oreganoa
1 tl
sormisuolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Gluteeniton focaccia – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.
- Lisää suola, sokeri ja margariini. Kumoa taikina yleiskoneen taikinakulhoon tai tee taikina sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää jauhoja pienissä erissä samalla sekoittaen. (Taikina on tarttuvaa, joten sekoita mieluiten koneella.)
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 cm × 30 cm) leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi öljytyin käsin. Peitä vuoka liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Puolita tomaatit. Paina ne taikinan pinnalle. Ripottele päälle oreganoa ja sormisuolaa. Pirskottele lopuksi päälle oliiviöljyä.
- Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat