3,4(40)
Gluteeniton focaccia
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
1 h 24 min
{
Aktiivinen 24 min
Passiivinen 1 h
Ihana kirsikkatomaateilla viimeistelty focaccia onnistuu myös gluteenittomana. Helppokäyttöisen psylliumkuidun avulla leivästä tulee kuohkeaa ja mehevää.
Julkaistu 2.9.2016
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
25 ghiivaa
4 dlvettä
1 rklpsylliumia
1 dlkaurahiutaleita
1/4 tlsuolaa
1/2 rklsokeria
1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
4 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa)
Päälle
10 kplkirsikkatomaattia
1 rkloreganoa
1 tlsormisuolaa
1 rkloliiviöljyä

Valmista gluteeniton focaccia näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

Lisää suola, sokeri ja margariini. Kumoa taikina yleiskoneen taikinakulhoon tai tee taikina sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää jauhoja pienissä erissä samalla sekoittaen. (Taikina on tarttuvaa, joten sekoita mieluiten koneella.)

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi öljytyin käsin. Peitä vuoka liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Puolita tomaatit. Paina ne taikinan pinnalle. Ripottele päälle oreganoa ja sormisuolaa. Pirskottele lopuksi päälle oliiviöljyä.

Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.