Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton focaccia

1 h 24 min
{
Aktiivinen 24 min
Passiivinen 1 h 0 min

Gluteeniton focaccia viimeistellään kirsikkatomaateilla. Helppokäyttöisen psylliumkuidun avulla leivästä tulee kuohkeaa ja mehevää.

2.9.2016
Reseptin ainekset
12 annosta
Gluteeniton focaccia
25 g
hiivaa
4 dl
vettä
1 rkl
psylliumia
1 dl
kaurahiutaleita
¼ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
½ dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta (tummaa)
Päälle
10
kirsikkatomaattia
1 rkl
oreganoa
1 tl
sormisuolaa
1 rkl
oliiviöljyä

Gluteeniton focaccia – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Lisää suola, sokeri ja margariini. Kumoa taikina yleiskoneen taikinakulhoon tai tee taikina sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää jauhoja pienissä erissä samalla sekoittaen. (Taikina on tarttuvaa, joten sekoita mieluiten koneella.)
  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 cm × 30 cm) leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi öljytyin käsin. Peitä vuoka liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  4. Puolita tomaatit. Paina ne taikinan pinnalle. Ripottele päälle oreganoa ja sormisuolaa. Pirskottele lopuksi päälle oliiviöljyä.
  5. Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt