Kotivinkki

Gluteeniton banaanipannukakku – kinuskikastike, kaneli ja kardemumma kruunaavat banaaniherkun

40 min
GL
4
3

Gluteeniton banaanipannukakku on tehty maissijauhoista. Maissi tuo kauniin sävyn ja rouheutta taikinaan. Voit korvata maissijauhot myös vehnällä, jos et kaipaa gluteenitonta pannaria.
Tulosta
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 banaani
  • 50 g voita sulatettuna
  • 1 ¼ dl huoneenlämpöistä maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ¼ dl maissijauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl kardemummaa

Päälle

  • 2 banaania
  • 1–2 rkl sitruunan mehua
  • 2 dl kinuskikastiketta
  • 1 dl kermavaahtoa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

1. Voitele voilla kaksi pannua tai halkaisijaltaan noin 18-senttistä uunivuokaa. Muussaa haarukalla tai aja sauvasekoittimella banaani sileäksi, sulata voi ja kaada maidon kanssa banaanisoseen sekaan. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina paistoastioihin ja paista pannareita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Viipaloi päälle tulevat banaanit ja purista sekaan sitruunan mehua tummumisen estämiseksi. Nostele banaanit lämpimän pannarin päälle. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lusikoi banaanikeon päälle kinuskikastikkeen kanssa. Tarjoa gluteeniton banaanipannukakku heti.

MITÄ PIDIT?
4