Gluteeniton banaanipannukakku – kinuskikastike, kaneli ja kardemumma kruunaavat banaaniherkun
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minGluteeniton banaanipannukakku on tehty maissijauhoista. Maissi tuo kauniin sävyn ja rouheutta taikinaan. Voit korvata maissijauhot myös vehnällä, jos et kaipaa gluteenitonta pannaria.
GL
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.1.2018

Gluteeniton banaanipannukakku – kinuskikastike, kaneli ja kardemumma kruunaavat banaaniherkun
Ainekset (4 annosta)
- 1 banaani
- 50 g voita sulatettuna
- 1 ¼ dl huoneenlämpöistä maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 ¼ dl maissijauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- ½ rkl sokeria
- ½ tl kanelia
- ¼ tl kardemummaa
Päälle
- 2 banaania
- 1–2 rkl sitruunan mehua
- 2 dl kinuskikastiketta
- 1 dl kermavaahtoa
1. Voitele voilla kaksi pannua tai halkaisijaltaan noin 18-senttistä uunivuokaa. Muussaa haarukalla tai aja sauvasekoittimella banaani sileäksi, sulata voi ja kaada maidon kanssa banaanisoseen sekaan. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina paistoastioihin ja paista pannareita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
2. Viipaloi päälle tulevat banaanit ja purista sekaan sitruunan mehua tummumisen estämiseksi. Nostele banaanit lämpimän pannarin päälle. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lusikoi banaanikeon päälle kinuskikastikkeen kanssa. Tarjoa gluteeniton banaanipannukakku heti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4