Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Glögi-päärynäkakku – ohje, jolla leivot joulun näyttävimmän (ja herkullisimman) kakun

2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min

Taivaallinen glögi-päärynäkakku saa täytteekseen mascarpone-kanelikreemiä ja kruunukseen glögissä haudutettuja päärynöitä. Pinta tihkuu tummaa siirappia. Olisiko tässä uusi jouluperinteesi?

30.11.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
ripaus
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1
vaniljatangon siemenet
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
3
kananmunaa
2 dl
päärynäsosetta
Kanelikreemi
100 g
huoneenlämpöistä voita
5 dl
tomusokeria
250 g
mascarponejuustoa
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
Glögipäärynät
5-6
pientä päärynää
1 l
glögiä
Koristelu
n. 1 dl
punaista glögiä
tähtianiksia
suklaapalloja
1/2 dl
tummaa siirappia

Glögi-päärynäkakku – ohje:

  1. Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (ø noin 18 cm) leivinpaperilla.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  3. Lisää munat yksi kerrallaan seokseen koko ajan vatkaten.
  4. Kääntele taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja päärynäsosetta. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.
  5. Paista kakkua uunissa 175 asteessa reilu tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä ja kippaa ritilälle.
  6. Valmista glögipäärynät: Kuori päärynät. Leikkaa kanta tasaiseksi, jotta päärynät pysyvät pystyssä.
  7. Laita päärynät ja glögi kapeaan korkeaan kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes päärynät ovat sopivan pehmeitä. Valuta.
  8. Valmista kreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi mieluiten monitoimikoneella. Vatkaa sekaan tomusokeri desi kerrallaan. Kreemi on aluksi hiukan ryynimäistä.
  9. Lisää kreemiin mascarpone ja vatkaa miedolla teholla, kunnes seos on kunnolla sekoittunut.
  10. 10
    Lisää mausteet. Lisää monitoimikoneen tehoa ja vatkaa vähintään 3 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Älä vatkaa liikaa, ettei seos juoksetu.
  11. 11
    Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta pohja kevyesti glögillä ja levitä kerros kanelikreemiä. Tee samoin vielä kaksi kerrosta.
  12. 12
    Nosta päärynät kakun päälle. Sommittele muut koristeet mukaan. Valuta siirappia reunoille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt