


Glögi-päärynäkakku – ohje, jolla leivot joulun näyttävimmän (ja herkullisimman) kakun
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min
Taivaallinen glögi-päärynäkakku saa täytteekseen mascarpone-kanelikreemiä ja kruunukseen glögissä haudutettuja päärynöitä. Pinta tihkuu tummaa siirappia. Olisiko tässä uusi jouluperinteesi?
Reseptin ainekset
12 annosta
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
ripaus
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1
vaniljatangon siemenet
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
3
kananmunaa
2 dl
päärynäsosetta
Kanelikreemi
100 g
huoneenlämpöistä voita
5 dl
tomusokeria
250 g
mascarponejuustoa
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
Glögipäärynät
5-6
pientä päärynää
1 l
glögiä
Koristelu
n. 1 dl
punaista glögiä
tähtianiksia
suklaapalloja
1/2 dl
tummaa siirappia
Glögi-päärynäkakku – ohje:
- Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (ø noin 18 cm) leivinpaperilla.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää munat yksi kerrallaan seokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja päärynäsosetta. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Paista kakkua uunissa 175 asteessa reilu tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä ja kippaa ritilälle.
- Valmista glögipäärynät: Kuori päärynät. Leikkaa kanta tasaiseksi, jotta päärynät pysyvät pystyssä.
- Laita päärynät ja glögi kapeaan korkeaan kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes päärynät ovat sopivan pehmeitä. Valuta.
- Valmista kreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi mieluiten monitoimikoneella. Vatkaa sekaan tomusokeri desi kerrallaan. Kreemi on aluksi hiukan ryynimäistä.
- Lisää kreemiin mascarpone ja vatkaa miedolla teholla, kunnes seos on kunnolla sekoittunut.
- 10Lisää mausteet. Lisää monitoimikoneen tehoa ja vatkaa vähintään 3 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Älä vatkaa liikaa, ettei seos juoksetu.
- 11Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta pohja kevyesti glögillä ja levitä kerros kanelikreemiä. Tee samoin vielä kaksi kerrosta.
- 12Nosta päärynät kakun päälle. Sommittele muut koristeet mukaan. Valuta siirappia reunoille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat