


Geisha-kakku – leivo mehevin ja kaunein suklaakakku ikinä ja kerää kehut
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Geisha-kakku saa vieraasi hyrisemään onnesta. Hasselpähkinöiden ja nougatsuklaan upea yhdistelmä hurmaa suussasulavassa kakussa.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
175 g
voita tai margariinia
50 g
tummaa suklaata
150 g
ranskankermaa
2 ½ dl
sokeria
3
munaa
2 ¾ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 dl
hasselpähkinärouhetta
2 tl
leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
3 levyä (à 100 g)
Geisha-suklaata
4 dl
vispikermaa
250 g
mascarponea
Koristelu
5
vaaleanpunaista marenkia
50 g
Geisha-suklaata
1 rkl
hasselpähkinöitä
1 rkl
pinkkejä makeisia
Geisha-kakku – ohje:
- Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Sekoita joukkoon ranskankerma, sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 18–22 cm).
- Paista 175 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Laita leivinpaperi tai foliopala tarvittaessa vuoan päälle paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Jäähdytä pohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja sulatettu suklaa. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku niin, että puolet vaahdosta tulee kahteen väliin ja loppu jää kuorrutukseen.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Peitä loppu vaahto kelmulla ja nosta jääkaappiin.
- Nosta kakku vadille ja kuorruta se lopulla vaahdolla.
- Koristele Geisha-kakku marengeilla, suklaalla, hasselpähkinöillä ja makeisilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat