Maku

Geisha-kakku – leivo mehevin ja kaunein suklaakakku ikinä ja kerää kehut

3 h 30 min
3.81
4

Geisha-kakku saa vieraasi hyrisemään onnesta. Hasselpähkinöiden ja nougatsuklaan upea yhdistelmä hurmaa suussasulavasssa kakussa.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 175 g voita tai margariinia
  • 50 gtummaa suklaata
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 ½ dlsokeria
  • 3munaa
  • 2 ¾vehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 dlhasselpähkinärouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

  • 3 levyä (à 100 g)Geisha-suklaata
  • 4 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponea

Koristelu

  • 5vaaleanpunaista marenkia
  • 50 g Geisha-suklaata
  • 1 rklhasselpähkinöitä
  • 1 rklpinkkejä makeisia

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Geisha-kakku leivotaan näin:

  1. Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  2. Sekoita joukkoon ranskankerma, sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 18–22 cm).
  4. Paista 175 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Laita leivinpaperi tai foliopala tarvittaessa vuoan päälle paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Jäähdytä pohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä.
  5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja sulatettu suklaa. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku niin, että puolet vaahdosta tulee kahteen väliin ja loppu jää kuorrutukseen.
  7. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Peitä loppu vaahto kelmulla ja nosta jääkaappiin.
  8. Nosta kakku vadille ja kuorruta se lopulla vaahdolla.
  9. Koristele Geisha-kakku marengeilla, suklaalla, hasselpähkinöillä ja makeisilla.

MITÄ PIDIT?
3.81