


Focaccia yön yli – sekoita taikina illalla jääkaappiin ja paista aamulla tuore leipä herkkupöytään!
10 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 h 0 min
Jos kaipaat tuoretta leipää brunssille tai vaikka joulupöytään, valmista focaccia yön yli. Taikina laitetaan illalla jääkaappiin kohoamaan, joten se valmistuu kuin itsekseen. Ohjeen voi myös tuplata, jolloin saat koko pellillisen leipää. Pakasta ylijäänyt leipä annospaloina, ja saat samalla vaivalla syötävää myös tuleviin herkkuhetkiin.
Reseptin ainekset
1 leipä
¼ palaa
tuorehiivaa (noin 13 g)
3 dl
vettä
5–6 dl
durumjauhoja
2 tl
suolaa
¾ dl
oliiviöljyä
Päälle
tuoretta rosmariinia
kirsikkatomaatteja
sormisuolaa
oliiviöljyä
Focaccia yön yli leivotaan näin:
- Murustele hiiva isoon kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (ei kuumaksi) ja liuota hiiva siihen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan sekoittaen. Lisää öljy vähitellen jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.
- Voitele leivinpaperi öljyllä. Laita paperi pellille. Levitä taikina pellille muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksi tuntia.
- Painele kohonneeseen leipään koloja sormella. Painele pinnalle rosmariinia ja tomaatteja. Ripottele suolaa ja valuta päälle öljyä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valuta vielä valmiin leivän päälle hieman öljyä. Tarjoa vastapaistettuna tahnojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat