Focaccia

Reseptin ainekset (4 kpl)
- 25 ghiivaa
- 3 1/2 dlvettä
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 tlsuolaa
- 10 dlhiivaleipäjauhoja
- 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
Pinnalle
- 4 rkloliiviöljyä
- 1 dloliiveja
- 1 dltuoretta timjamia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen vaivaten. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen minuuttia. Ripottele lopuksi taikinalle silputtu yrtti ja puristele silppu taikinaan. Nosta taikina takaisin kulhoon ja anna sen kohota peitettynä 1 1/2 tuntia.
Kumoa taikina jälleen pöydälle ja alusta hetki. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä osat palloiksi. Nosta taikinapallot uunipellille, leivinpaperin päälle ja litistä pallot halkaisijaltaan noin 15 sentin kokoisiksi leiviksi. Peitä leivät liinoilla ja anna kohota 1/2 tuntia.
Painele kohonneiden leipien pintaan kuoppia sormenpäilläsi. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen, peitä leivät uudelleen ja anna niiden kohota vielä 1/2 tuntia. Pirskota leipien pintaan oliiviöljyä sekä jotakin yrttiä. Painele kuoppiin kokonaisia tai silputtuja oliiveja. Paista leipiä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.