Espanjalainen perunamunakas

30 min
3.9
3

Espanjalainen perunamunakas

GL
KA
LA
MA
3
3.9
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplperunaa
  • 2 kplsipulia
  • 4 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlmineraalisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 kplmunaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit.

Lämmitä öljyä paistinpannulla, kypsennä perunoita ja sipulisilppua kannen alla kunnes perunat pehmenevät. Heiluttele pannua, jotta perunat kypsyvät tasaisesti.

Kaada ylimääräinen neste pannulta pois, mausta seos suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Riko munat kulhoon, vatkaa munia hetki ja kaada seos perunoiden päälle. Paista miedolla lämmöllä, ravistele pannua kunnes munakas irtoaa pannun reunoista ja pohja saa kuparinruskean sävyn.

Aseta lautanen paistinpannun päälle, käännä pannu ja lautanen ylösalaisin niin, että munakas siirtyy lautaselle. Liu’uta perunamunakas lautaselta takaisin pannuun ja paista munakasta vielä toiseltakin puolelta kunnes pinta ruskistuu.

Leikkaa espanjalainen perunamunakas paloiksi ja tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä