


Tortilla de patatas
30 min
Tortilla de patatas eli espanjalainen perunamunakas on klassinen tapassuosikki.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
perunaa
2
sipulia
4 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
mineraalisuolaa
1/4 tl
mustapippuria
5
munaa
Tortilla de patatas – ohje:
- Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit.
- Lämmitä öljyä paistinpannulla, kypsennä perunoita ja sipulisilppua kannen alla kunnes perunat pehmenevät. Heiluttele pannua, jotta perunat kypsyvät tasaisesti.
- Kaada ylimääräinen neste pannulta pois, mausta seos suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Riko munat kulhoon, vatkaa munia hetki ja kaada seos perunoiden päälle. Paista miedolla lämmöllä, ravistele pannua kunnes munakas irtoaa pannun reunoista ja pohja saa kuparinruskean sävyn.
- Aseta lautanen paistinpannun päälle, käännä pannu ja lautanen ylösalaisin niin, että munakas siirtyy lautaselle. Liu’uta tortilla de patatas lautaselta takaisin pannuun ja paista munakasta vielä toiseltakin puolelta kunnes pinta ruskistuu.
- Leikkaa tortilla de patatas paloiksi ja tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat