


Kahvipöydän aurinko
Espanjalainen appelsiinikakku – mehevä keikauskakku on appelsiinisesongin paras leivonnainen
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Espanjalaisen keikauskakun pohja eli päällinen vuorataan appelsiinisiivuilla.
Reseptin ainekset
10 palaa
3
appelsiinia
1+2 dl
sokeria
2 rkl
vettä
3
munaa
1 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
oliiviöljyä
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
Voiteluun
1 tl
öljyä
Espanjalainen appelsiinikakku – ohje:
- Vuoraa kakkuvuoan (ø 22 cm) pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat.
- Kuori kaksi appelsiinia ja leikkaa ne puolen sentin siivuiksi. Purista kolmannesta appelsiinista mehut.
- Laita 1 dl sokeria ja 2 rkl vettä pieneen kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes sokeri sulaa ensin sokeriliemeksi ja sitten hiljalleen vaaleanruskeaksi siirappimaiseksi nesteeksi. Kaada sokeriliemi kakkuvuokaan ja laita appelsiinisiivut karamellin päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Riko munat kulhoon ja vispaa ne sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, öljy ja appelsiinimehu. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaseokseen.
- Kaada taikina appelsiinisiivujen päälle vuokaan.
- Paista 180 asteessa uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun vetäytyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista.
Vinkki!
Kun veriappelsiinit ovat sesongissa, käytä niitä kakkuun. Huomaa, että veriappelsiinit ovat hieman tavallisia appelsiineja pienempiä, joten tarvitset niitä neljä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat