Kotivinkki

Englantilainen hedelmäkakku lumikuorrutteella

12 h 50 min
3.5
4

Englantilainen hedelmäkakku lumikuorrutteella

Klassinen englantilainen hedelmäkakku vain ­paranee vanhetessaan. Voit antaa kakun mehevöityä tiiviiseen pakettiin käärittynä jopa 1–2 viikkoa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10–15 palaa)

  • 600 gkuivahedelmiä (taateleita, aprikooseja, viikunoita)
  • 2 dlkahvi- tai mantelilikööriä, rommia tai konjakkia
  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1 dlruokosokeria
  • 2kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 ½ tlkanelia
  • 1 ps (70 g)saksanpähkinöitä
  • 1 ½ dlmantelirouhetta
  • ½–1 dlkahvi- tai mantelilikööriä, rommia tai konjakkia kostutukseen

Kuorrutus ja koristelu

  • 250 gvalkoista sokerimassaa
  • tomusokeria, punaista joulunauhaa
  • lelubambeja ja kuusenoksia

Tee näin

12 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN12 h

Paloittele kuivahedelmät kattilaan ja kaada päälle alkoholi. Kiehauta seos. Nosta pois levyltä, laita kansi päälle ja anna seistä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä jauhot ja mausteet. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää jauhoseos, marinoidut hedelmät, saksanpähkinät ja mantelit. Sekoita tasaiseksi.

Voitele noin 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle vielä leivinpaperiympyrä. Tasoita taikina vuokaan. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin 2–2 ½ tuntia.

Juota kakkua alkoholilla heti uunista oton jälkeen, jos teet siitä vain aikuisille tarkoitetun version. Kääri kakku lämpimänä tiiviisti ensin muovikelmuun ja sitten folioon. Anna hedelmäkakun mehevöityä paketissaan jopa 1–2 viikkoa.

Koristele kakku ennen tarjoilua joko siilaamalla päälle tomu­sokeria tai kaulimalla sen peitoksi sokerimassan. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla työpöydällä. Nosta levy kakun päälle ja leikkaa reunat siistiksi. Nosta koristeeksi pestyjä muovibambeja ja kuusenoksia. Sido rusetti kiertämään englantilaisen hedelmäkakun reunaa.

Katso myös, miten valmistat kakun koristeena olevat lumikarpalot.
 

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä