


Lumikuorrutettu englantilainen hedelmäkakku – joulupöydän satumainen herkku
12 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h 0 min
Kuorrutettu englantilainen hedelmäkakku vain paranee vanhetessaan. Voit antaa kakun mehevöityä tiiviiseen pakettiin käärittynä jopa 1–2 viikkoa.
Reseptin ainekset
10–15 palaa
Hedelmäkakku
600 g
kuivahedelmiä (taateleita, aprikooseja, viikunoita)
2 dl
kahvi- tai mantelilikööriä, rommia tai konjakkia
150 g
voita tai margariinia
1 dl
ruokosokeria
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
inkivääriä
1 ½ tl
kanelia
1 ps (70 g)
saksanpähkinöitä
1 ½ dl
mantelirouhetta
½–1 dl
kahvi- tai mantelilikööriä, rommia tai konjakkia kostutukseen
Kuorrutus ja koristelu
250 g
valkoista sokerimassaa
tomusokeria, punaista joulunauhaa
lelubambeja ja kuusenoksia
Lumikuorrutettu englantilainen hedelmäkakku:
- Paloittele kuivahedelmät kattilaan ja kaada päälle alkoholi. Kiehauta seos. Nosta pois levyltä, laita kansi päälle ja anna seistä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Yhdistä jauhot ja mausteet. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää jauhoseos, marinoidut hedelmät, saksanpähkinät ja mantelit. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele noin 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle vielä leivinpaperiympyrä. Tasoita taikina vuokaan. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin 2–2 ½ tuntia.
- Juota kakkua alkoholilla heti uunista oton jälkeen, jos teet siitä vain aikuisille tarkoitetun version. Kääri kakku lämpimänä tiiviisti ensin muovikelmuun ja sitten folioon. Anna hedelmäkakun mehevöityä paketissaan jopa 1–2 viikkoa.
- Koristele kakku ennen tarjoilua joko siilaamalla päälle tomusokeria tai kaulimalla sen peitoksi sokerimassan. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla työpöydällä. Nosta levy kakun päälle ja leikkaa reunat siistiksi. Nosta koristeeksi pestyjä muovibambeja ja kuusenoksia. Sido rusetti kiertämään englantilaisen hedelmäkakun reunaa.
Vinkki!
Katso myös, miten valmistat kakun koristeena olevat lumikarpalot.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat