


Perkeet pääosaan
Upean umaminen sienitahna: ranskalainen duxelles-tahna syntyy sienien perkeistä
30 min
Sienitahna eli duxelles on täynnä makua! Tahnaan sopivat tattien, kantarellien ja muiden esikättelemättä syötävien metsäsienien perkeet. Umaminen sienitahna on klassikko, joka on saanut nimensä ranskalaisen markiisin mukaan. Levitä tahnaa leivälle tai käytä ruoanlaitossa.
Reseptin ainekset
4 dl
200 g
sieniä (noin 4 dl hienonnettuna)
1
sipuli
½ rku (1 dl)
persiljaa
2 rkl
sitruunanmehua
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Duxelles-sienitahna – ohje:
- Hienonna sienet pieneksi silpuksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Hienonna persilja. Purista sitruunan mehu.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja kuumenna niin, että niistä irronnut neste keittyy kasaan. Jatka kypsennystä 10–15 minuuttia tai niin kauan, että paistos muuttuu muhennosmaiseksi. Lisää persilja, sitruunanmehu ja mausteet.
- Soseuta paistos sauvasekoittimella tasaiseksi tai käytä sellaisenaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat