Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Dumle-juustokakku – taivaallinen toffeeviettelys huipentaa herkkuhetken!

4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min

Dumle-juustokakku on toffeen ja suklaan ystävän unelma. Herkku saa kutkuttavan makean maun sulatetuista Dumle-karkeista ja mutakakkumaisesta pohjasta.

13.12.2021
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
100 g
voita
100 g
tummaa suklaata
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
kuohu- tai vispikermaa
1½ ps (à 220 g)
Dumle-karkkeja
5
liivatelehteä
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu
1 dl
vispikermaa
Dumle-karkkeja ja/tai Dumle-patukoita

Dumle-juustokakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) reunan ja pohjan väliin.
  2. Paloittele suklaa ja voi kattilaan, sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki.
  3. Lisää sokeri ja munat, sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Kuumenna kerma (2 dl) kattilassa höyryäväksi, nosta kattila levyltä ja lisää karkit. Anna sulaa, sekoita välillä. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
  5. Upota liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma (2 dl) ja tuorejuusto.
  6. Sekoita karkki-kermaseos vaahtoon. Purista liivatteista vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  8. Vaahdota kerma ja pursota ruusukkeita kakun päälle. Viimeistele Dumle-juustokakku karkeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt