


Dumle-juustokakku – taivaallinen toffeeviettelys huipentaa herkkuhetken!
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min
Dumle-juustokakku on toffeen ja suklaan ystävän unelma. Herkku saa kutkuttavan makean maun sulatetuista Dumle-karkeista ja mutakakkumaisesta pohjasta.
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
100 g
voita
100 g
tummaa suklaata
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
kuohu- tai vispikermaa
1½ ps (à 220 g)
Dumle-karkkeja
5
liivatelehteä
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu
1 dl
vispikermaa
Dumle-karkkeja ja/tai Dumle-patukoita
Dumle-juustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) reunan ja pohjan väliin.
- Paloittele suklaa ja voi kattilaan, sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki.
- Lisää sokeri ja munat, sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Kuumenna kerma (2 dl) kattilassa höyryäväksi, nosta kattila levyltä ja lisää karkit. Anna sulaa, sekoita välillä. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
- Upota liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma (2 dl) ja tuorejuusto.
- Sekoita karkki-kermaseos vaahtoon. Purista liivatteista vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
- Vaahdota kerma ja pursota ruusukkeita kakun päälle. Viimeistele Dumle-juustokakku karkeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat