Maku

Dumle-juustokakku – taivaallinen toffeeviettelys huipentaa herkkuhetken!

4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Dumle-juustokakku on toffeen ja suklaan ystävän unelma. Herkku saa kutkuttavan makean maun sulatetuista Dumle-karkeista ja mutakakkumaisesta pohjasta.
3.7
4
Julkaistu: 13.12.2021


Reseptin ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 4 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1½ ps (à 220 g) Dumle-karkkeja
  • 5liivatelehteä
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa

Koristelu

  • 1 dlvispikermaa
  • Dumle-karkkeja ja/tai Dumle-patukoita
Tulosta

Dumle-juustokakku leivotaan näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) reunan ja pohjan väliin.
  2. Paloittele suklaa ja voi kattilaan, sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki.
  3. Lisää sokeri ja munat, sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Kuumenna kerma (2 dl) kattilassa höyryäväksi, nosta kattila levyltä ja lisää karkit. Anna sulaa, sekoita välillä. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
  5. Upota liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma (2 dl) ja tuorejuusto.
  6. Sekoita karkki-kermaseos vaahtoon. Purista liivatteista vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  8. Vaahdota kerma ja pursota ruusukkeita kakun päälle. Viimeistele karkeilla.
4 kommenttia