


Cumberlandinkastike – perinteinen englantilainen klassikkosoosi maustaa monenlaiset liharuoat
15 min
Cumberlandinkastike saa kauniin värinsä viinistä, hedelmistä ja marjahyytelöstä. Kylmänä tarjoiltava kastike sopii lampaan, peuran, hirven ja muiden liharuokien kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
1
salottisipuli
1
sitruunan mehu
1
appelsiinin mehu
2 dl
punaviiniä
1 dl
portviiniä tai madeiraa
2 dl
marjahyytelöä (esim. karpalo tai herukka)
1 tl
sokeria
1 tl
sinappijauhetta (Colman’s)
½ tl
jauhettua inkivääriä
¼ tl
cayennepippuria
1 tl
suolaa
(1 dl
pakastekarpaloita)
(luomuappelsiinin kuorisuikaleita)
Cumberlandinkastike valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa sipuli hienoksi. Pane kastikkeen ainekset kattilaan ja anna porista hiljalleen, kunnes kastikkeesta on haihtunut lähes puolet.
- Lisää halutessasi lopuksi jäiset karpalot ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Voit myös viimeistellä cumberlandinkastikkeen appelsiinin kuorisuikaleilla.
Vinkki!
Cumberlandinkastike sopii mainiosti esimerkiksi hirvenpaistin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat