Kotivinkki

Hirvenpaisti – juhlapöydän pääruoka ruskistetaan timjamivoissa ja haudutetaan mureaksi uunissa

1 h 20 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 5 min
Hirvenpaisti valmistellaan noin vartissa uuniin. Lihaan ruskistetaan paistopinta herkullisessa timjamivoissa, minkä jälkeen paisti haudutetaan uunissa punertavaksi.
MU
GL
5
1
Julkaistu: 8.11.2021


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1,5 kghirvenpaistia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3tuoretta timjaminoksaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
Tulosta

Hirvenpaisti valmistuu näin:

  1. Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot ja rasva.
  2. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää timjamit pannulle. Ruskista paistiin kaunis paistopinta lihaa välillä käännellen. Nostele lusikalla timjamivoita paistin päälle.
  3. Nosta paisti uunivuokaan. Ripottele suolaa ja pippuria paistin pintaan. Työnnä paistolämpömittari lihan sivuun paksuimpaan kohtaan.
  4. Paista 175 asteessa noin 45 min, kunnes mittari näyttää 57–58 astetta, jolloin liha on sisältä hiukan punertavaa.
  5. Peitä liha kevyesti foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa hirvenpaisti viipaleiksi tarjoiluvadille.

Vinkki!

Tarjoile hirvenpaisti viinipohjaisen cumberlandinkastikkeen kanssa.

1 kommentti