


Hirvenpaisti – juhlapöydän pääruoka ruskistetaan timjamivoissa ja haudutetaan mureaksi uunissa
1 h 20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 5 min
Hirvenpaisti valmistellaan noin vartissa uuniin. Lihaan ruskistetaan paistopinta herkullisessa timjamivoissa, minkä jälkeen paisti haudutetaan uunissa punertavaksi.
Reseptin ainekset
6 annosta
1,5 kg
hirvenpaistia
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
3
tuoretta timjaminoksaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Hirvenpaisti – ohje:
- Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot ja rasva.
- Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää timjamit pannulle. Ruskista paistiin kaunis paistopinta lihaa välillä käännellen. Nostele lusikalla timjamivoita paistin päälle.
- Nosta paisti uunivuokaan. Ripottele suolaa ja pippuria paistin pintaan. Työnnä paistolämpömittari lihan sivuun paksuimpaan kohtaan.
- Paista 175 asteessa noin 45 min, kunnes mittari näyttää 57–58 astetta, jolloin liha on sisältä hiukan punertavaa.
- Peitä liha kevyesti foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa hirvenpaisti viipaleiksi tarjoiluvadille.
Vinkki!
Tarjoile hirvenpaisti viinipohjaisen cumberlandinkastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat