Hirvenpaisti – juhlapöydän pääruoka ruskistetaan timjamivoissa ja haudutetaan mureaksi uunissa
1 h 20 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 5 minHirvenpaisti valmistellaan noin vartissa uuniin. Lihaan ruskistetaan paistopinta herkullisessa timjamivoissa, minkä jälkeen paisti haudutetaan uunissa punertavaksi.
MU
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.11.2021

Hirvenpaisti – juhlapöydän pääruoka ruskistetaan timjamivoissa ja haudutetaan mureaksi uunissa
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1,5 kghirvenpaistia
- 1 rklvoita
- 1 rklrypsiöljyä
- 3tuoretta timjaminoksaa
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
Hirvenpaisti valmistuu näin:
- Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot ja rasva.
- Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää timjamit pannulle. Ruskista paistiin kaunis paistopinta lihaa välillä käännellen. Nostele lusikalla timjamivoita paistin päälle.
- Nosta paisti uunivuokaan. Ripottele suolaa ja pippuria paistin pintaan. Työnnä paistolämpömittari lihan sivuun paksuimpaan kohtaan.
- Paista 175 asteessa noin 45 min, kunnes mittari näyttää 57–58 astetta, jolloin liha on sisältä hiukan punertavaa.
- Peitä liha kevyesti foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa hirvenpaisti viipaleiksi tarjoiluvadille.
Vinkki!
Tarjoile hirvenpaisti viinipohjaisen cumberlandinkastikkeen kanssa.

Marinoitu hirvipaisti – taatusti murea paistinautinto!
Maku

Tyrnimarinoitu hirvi – paistiviipaleet ihastuttavat luksusvoileivän täytteenä
Maku

Marinoitu hirvenfilee
Maku

Hirven jääpaisti
Maku

Hirvipaisti – resepti, jossa mehevyys ja maku ovat parhaimmillaan
Maku

Hirvipata Burgundin tapaan
Maku

Jouluinen hirvenpotka
Maku

Syksyinen hirvipata
Maku