Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Coleslaw kukkakaalista – hävikkikokin kaalisalaatti sekoitetaan kukkakaalin lehdistä ja ytimestä

20 min

Kukkakaalicoleslaw on mainio lisuke esimerkiksi kasvis- tai makkaravartaille. Sinappi, etikka ja tilli tekevät salaatista kutkuttavan raikkaan.

Teksti Anu Brask
Kuvat Kim Öhman
3.8.2023
Reseptin ainekset
2–4 annosta
Kukkakaalicoleslaw
1
kukkakaalin lehdet ja kanta (4–5 dl hienonnettuna ja raastettuna)
1
porkkana
1
punasipuli
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kastike
1 dl
persiljaa
150 g
maustamatonta paksua jogurttia
1 rkl
vahvaa sinappia
2 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
kuivattua tilliä
½ tl
paprikajauhetta

Kukkakaalicoleslaw – ohje:

  1. Huuhtele ja kuivaa kaalinlehdet. Leikkaa kova keskusta irti. Hienonna lehdet ja raasta keskus. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Laita vihannekset kulhoon, lisää suola ja pippuri. Hiero käsin niin, että kaalit pehmenevät.
  3. Hienonna persilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike vihannesten joukkoon ja sekoita.

Vinkit!

  • Hyödynnä kasvisvartaissa vihanneslaatikon viimeiset aarteet, kuten paprikat, herkkusienet ja sipulit. Mausta nopealla grillauskastikkeella: 1 rkl tomaattipyreetä, 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl rypsiöljyä ja 0,5 tl savupaprikaa.
  • Ota talteen myös perinteisen coleslawn resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt