


Coleslaw kukkakaalista – hävikkikokin kaalisalaatti sekoitetaan kukkakaalin lehdistä ja ytimestä
20 min
Kukkakaalicoleslaw on mainio lisuke esimerkiksi kasvis- tai makkaravartaille. Sinappi, etikka ja tilli tekevät salaatista kutkuttavan raikkaan.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
Kukkakaalicoleslaw
1
kukkakaalin lehdet ja kanta (4–5 dl hienonnettuna ja raastettuna)
1
porkkana
1
punasipuli
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kastike
1 dl
persiljaa
150 g
maustamatonta paksua jogurttia
1 rkl
vahvaa sinappia
2 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
kuivattua tilliä
½ tl
paprikajauhetta
Kukkakaalicoleslaw – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa kaalinlehdet. Leikkaa kova keskusta irti. Hienonna lehdet ja raasta keskus. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli.
- Laita vihannekset kulhoon, lisää suola ja pippuri. Hiero käsin niin, että kaalit pehmenevät.
- Hienonna persilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike vihannesten joukkoon ja sekoita.
Vinkit!
- Hyödynnä kasvisvartaissa vihanneslaatikon viimeiset aarteet, kuten paprikat, herkkusienet ja sipulit. Mausta nopealla grillauskastikkeella: 1 rkl tomaattipyreetä, 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl rypsiöljyä ja 0,5 tl savupaprikaa.
- Ota talteen myös perinteisen coleslawn resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat