3,4(13)
Churrot eli munkkitangot – nämä espanjalaiset herkut sopivat sekä brunssille että juhlapöytään
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Churrot ovat espanjalaisia munkkitankoja, jotka nautitaan mahdollisimman tuoreena. Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin, jolloin saat viikonlopun brunssille tuoreet churrot.
Julkaistu 13.6.2016
Maku
Reseptin ainekset
20 kpl
Churrojen taikina
2 dlvehnäjauhoja
1 rkltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
2 dlvettä
100 gvoita
3 kplmunaa (M-koko)
Lisäksi
Uppopaistamiseen 1/2 litraa rypsiöljyä

Churrot valmistuvat näin:

  1. Yhdistä jauhot, sokerit ja suola. 
  2. Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.
  3. Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  4. Siirrä taikina metallisella tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Nosta taikinapussi jääkaappiin ja anna seistä 2–24 tuntia.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
  6. Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm:n pituisia tankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan, 1–2 minuutin ajan.
  7. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperille vadille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Sokeroi churrot halutessasi.
  8. Tarjoa churrot vastapaistettuina kuumaan paksuun kaakaoon tai suklaakastikkeeseen dipattuina.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten munkkien ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä herkullinen munkkiresepti!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.