Churrot eli munkkitangot – nämä espanjalaiset herkut sopivat sekä brunssille että juhlapöytään
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Churrot ovat espanjalaisia munkkitankoja, jotka nautitaan mahdollisimman tuoreena. Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin, jolloin saat viikonlopun brunssille tuoreet churrot.
Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.
Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Siirrä taikina metallisella tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Nosta taikinapussi jääkaappiin ja anna seistä 2–24 tuntia.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm:n pituisia tankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan, 1–2 minuutin ajan.