


Churrot eli munkkitangot – nämä espanjalaiset herkut sopivat sekä brunssille että juhlapöytään
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Churrot ovat espanjalaisia munkkitankoja, jotka nautitaan mahdollisimman tuoreena. Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin, jolloin saat viikonlopun brunssille tuoreet churrot.
Reseptin ainekset
20 kpl
Churrojen taikina
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
2 dl
vettä
100 g
voita
3 kpl
munaa (M-koko)
Lisäksi
Uppopaistamiseen 1/2 litraa rypsiöljyä
Churrot valmistuvat näin:
- Yhdistä jauhot, sokerit ja suola.
- Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.
- Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
- Siirrä taikina metallisella tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Nosta taikinapussi jääkaappiin ja anna seistä 2–24 tuntia.
- Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
- Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm:n pituisia tankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan, 1–2 minuutin ajan.
- Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperille vadille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Sokeroi churrot halutessasi.
- Tarjoa churrot vastapaistettuina kuumaan paksuun kaakaoon tai suklaakastikkeeseen dipattuina.
Vinkki!
Etsitkö perinteisten munkkien ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä herkullinen munkkiresepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat