Churrot eli munkkitangot

2 h 45 min
4.5
1

Churrot eli munkkitangot

Churrot ovat espanjalaisia munkkitankoja, jotka nautitaan mahdollisimman tuoreena. Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin, jolloin saat viikonlopun brunssille tuoreet churrot.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)

Lisäksi

  • Uppopaistamiseen 1/2 litraa rypsiöljyä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Valmista churrot näin:

Yhdistä jauhot, sokerit ja suola. 

Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.

Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Siirrä taikina metallisella tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Nosta taikinapussi jääkaappiin ja anna seistä 2–24 tuntia.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm:n pituisia tankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan, 1–2 minuutin ajan.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperille vadille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.

Tarjoa churrot vastapaistettuina kuumaan paksuun kaakaoon tai suklaakastikkeeseen dipattuina.

Vinkki!

* Voit halutessasi sokeroida vastapaistetut churrot.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä