Maku

Churrot eli munkkitangot – nämä espanjalaiset herkut sopivat sekä brunssille että juhlapöytään

2 h 45 min
3
1

Churrot ovat espanjalaisia munkkitankoja, jotka nautitaan mahdollisimman tuoreena. Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin, jolloin saat viikonlopun brunssille tuoreet churrot.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (20 kpl)

Churrojen taikina

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)

Lisäksi

  • Uppopaistamiseen 1/2 litraa rypsiöljyä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Churrot valmistuvat näin:

  1. Yhdistä jauhot, sokerit ja suola. 
  2. Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.
  3. Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  4. Siirrä taikina metallisella tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Nosta taikinapussi jääkaappiin ja anna seistä 2–24 tuntia.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
  6. Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm:n pituisia tankoja. Paista ne kullanruskeiksi muutama tanko kerrallaan, 1–2 minuutin ajan.
  7. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperille vadille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Sokeroi churrot halutessasi.
  8. Tarjoa churrot vastapaistettuina kuumaan paksuun kaakaoon tai suklaakastikkeeseen dipattuina.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten munkkien ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä herkullinen munkkiresepti!

MITÄ PIDIT?
3