Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vanhan ajan lihaliemi ja pasteijat päivittyvät nyt chili-riisipasteijoiksi ja ramenliemeksi

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Muistatko vanhan ajan lihaliemen ja pasteijat? Nostalginen resepti on nyt päivitetty ja valmiina luomaan uusia makumuistoja. Tarjoa umaminen liemi höyryävän kuumana pasteijoiden kanssa. Pakkaa kiehuvan kuuma liemi termoskannuun ja pasteijat rasiaan. Pasteijan päälle kaadettu höyryävä liemi lämmittää leivonnaisen ulkonakin.

21.12.2023
Reseptin ainekset
4 annosta / 8 kpl
Pasteijat
4
torttutaikinalevyä
1
porkkana
2
kevätsipulinvartta
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
riisipuuroa
2 rkl
rapeaa valkosipuli-chili-seesamiöljyä (esim. Pirkka)
1
muna
2 rkl
seesaminsiemeniä
Liemi
2
valkosipulinkynttä
3 cm:n pala
inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
vaaleaa misotahnaa
2 rkl
tahinia
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
fariinisokeria
Lisäksi
1 ps (2 pientä)
paksoita tai 1 kiinankaali

Chili-riisipasteijat ja ramenliemi – ohje:

  1. Tee pasteijat. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna sipulinvarret.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista porkkanaa ja sipulinvarsia hetki.
  3. Sekoita paistos kylmään puuroon. Lisää valkosipuli-chiliöljy.
  4. Riko muna lasiin ja sekoita rakenne rikki. Lisää puolet munasta puuroseokseen. Säästä loppu pasteijoiden voiteluun.
  5. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paina kevyesti veitsellä ristikko kunkin palan pintaan niin, että saat neljä samankokoista osaa. Levitä täytettä yhdelle osalle.
  6. Leikkaa täytetyn palan vastakkainen osa läpäksi siten, että se on keskeltä kiinni mutta reunoilta irti. Taita läppä täytteen päälle ja nipistä reunat yhteen. Leikkaa loppuihin kahteen osaan viillot niin, että saat samankokoiset nyytissä kiinni olevat suikaleet. Taittele suikaleet vuorotellen kummaltakin puolelta nyytin päälle ristiin. Nipistä nauhojen päät kiinni nyyttiin.
  7. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä.
  8. Paista 200-ateisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  9. Tee liemi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja hienonna inkivääri.
  10. 10
    Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon loput ainekset. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia.
  11. 11
    Siivilöi liemi ja siirrä takaisin kattilaan. Kiehauta liemi uudelleen ennen tarjoilua.
  12. 12
    Huuhtele ja hienonna paksoi. Jaa paksoi annoskulhoihin ja kaada kuuma liemi päälle. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää päälle lämpimät pasteijat tai tarjoa ne erikseen.

Vinkki!

Upota joulupuuron jämät pasteijan täytteeseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt