


Chilaquiles-pelti – meksikolainen aamiaisruoka paistuu näppärästi uunissa
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Mustapavuilla ja kananmunilla höystetty chilaquiles-pelti on viikonloppubrunssin ihana ja ruokaisa tarjottava.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl (1/3 pkt/á 400 g)
kuivattuja mustapapuja keitettynä tai 1 prk (400/240 g) säilöttyä papusekoitusta
4
vehnätortillaa
100 g
lehtikaalia
1
pieni sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
tacokastiketta
1 dl
juustoraastetta (esim. cheddar)
2–4
munaa
½ rku
korianteria
1
lime
Chilaquiles-pelti – ohje:
- Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne.
- Leikkaa tortillat kolmioiksi (kuuteen osaan). Levitä ne vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää lehtikaali ja paista, kunnes se pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota rapeutuneet tortillat uunista ja levitä niiden päälle tacokastike, lehtikaali, pavut ja juustoraaste. Tee paistokseen pienet kuopat lusikalla ja riko munat niihin.
- Jatka paistamista uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja munat ovat hyytyneet sopivasti.
- Viimeistele korianterilla ja limen lohkoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat