


Caldo verde -salaatti – portugalilainen klassikkokeitto pyörähti kesäsalaatiksi
20 min
Portugalilaisen caldo verde -keiton maut loistavat nyt kesäisessä salaatissa. Makkarat, perunat ja lehtikaalit lisätään salaattiin grillin kautta.
Reseptin ainekset
4 annosta
10
keitettyä varhaisperunaa
1 ps (100 g)
lehtikaalia
2 rkl
oliiviöljyä
1 rku
salaattia
1
nippu kevätsipulia
½ rku
minttua
1 pkt (200 g)
chorizomakkaraa (maidoton)
Kastike
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
hunajaa
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
cayennepippuria
4 rkl
oliiviöljyä
Caldo verde -salaatti – ohje:
- Halkaise perunat. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit ja pane ne kulhoon. Lisää öljy ja puristele kaalia hetki käsin, jotta se pehmenee. Lisää perunat ja sekoita.
- Tee kastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se kulhoon. Lisää hunaja ja mausteet. Vispaa joukkoon öljy.
- Huuhtele, kuivaa ja revi salaatit. Hienonna kevätsipulit. Irrota mintun lehdet. Sekoita salaatit, sipulit ja mintut kastikkeeseen.
- Kuumenna grilli. Paista perunat grillin parilaosassa molemmin puolin rapsakoiksi. Grillaa makkarat ja viipaloi ne lämpiminä. Laita kaalinlehdet kuumaan grilliin ja paista nopeasti 1–2 minuuttia per puoli. Hienonna kaalit lämpiminä.
- Sekoita kaalit, perunat ja makkarat salaattiin. Tarjoa heti.
Vinkki!
Saat reseptistä vegaanisen, kun valitset vegaanisen chorizon ja korvaat hunajan vaalealla siirapilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat