Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Caldo verde -salaatti – portugalilainen klassikkokeitto pyörähti kesäsalaatiksi

20 min

Portugalilaisen caldo verde -keiton maut loistavat nyt kesäisessä salaatissa. Makkarat, perunat ja lehtikaalit lisätään salaattiin grillin kautta.

3.7.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
10
keitettyä varhaisperunaa
1 ps (100 g)
lehtikaalia
2 rkl
oliiviöljyä
1 rku
salaattia
1
nippu kevätsipulia
½ rku
minttua
1 pkt (200 g)
chorizomakkaraa (maidoton)
Kastike
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
hunajaa
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
cayennepippuria
4 rkl
oliiviöljyä

Caldo verde -salaatti – ohje:

  1. Halkaise perunat. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit ja pane ne kulhoon. Lisää öljy ja puristele kaalia hetki käsin, jotta se pehmenee. Lisää perunat ja sekoita.
  2. Tee kastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se kulhoon. Lisää hunaja ja mausteet. Vispaa joukkoon öljy.
  3. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatit. Hienonna kevätsipulit. Irrota mintun lehdet. Sekoita salaatit, sipulit ja mintut kastikkeeseen.
  4. Kuumenna grilli. Paista perunat grillin parilaosassa molemmin puolin rapsakoiksi. Grillaa makkarat ja viipaloi ne lämpiminä. Laita kaalinlehdet kuumaan grilliin ja paista nopeasti 1–2 minuuttia per puoli. Hienonna kaalit lämpiminä.
  5. Sekoita kaalit, perunat ja makkarat salaattiin. Tarjoa heti.

Vinkki!

Saat reseptistä vegaanisen, kun valitset vegaanisen chorizon ja korvaat hunajan vaalealla siirapilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt