


Buñuelo – meksikolaisen joulupöydän suosikit viimeistellään ruokosokerisiirapilla
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Buñuelo on rapeiden munkkien, litteiden churrojen ja makeiden tortillalettujen välimuoto. Kanelilla ja tähtianiksella maustettu ruokosokerisiirappi kruunaa kullanruskean sokeroidun leivonnaisen.
Reseptin ainekset
16 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
¾ dl
lämmintä vettä
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
raastettua appelsiininkuorta
Pinnalle
1 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
Lisäksi
5 dl
rypsiöljyä
ruokosokerisiirappia
Ruokosokerisiirappi
4 dl
vettä
1½ dl
ruokosokeria
2 rkl
hunajaa
1
kanelitanko
2
tähtianista
2
siivua appelsiininkuorta
Buñuelo – ohje:
- Yhdistä kulhossa kuivat ainekset. Sekoita kipossa vesi ja öljy, lisää ne jauhojen joukkoon. Sekoita seos haarukalla tasaiseksi taikinaksi.
- Siirrä taikina työalustalle ja vaivaa kimmoisaksi noin 10 minuuttia. Laita taikina kulhoon ja peitä kelmulla. Anna levätä 30 minuuttia.
- Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli palat kevyesti jauhotetulla alustalla halkaisijaltaan noin 10 sentin kokoisiksi, hyvin ohuiksi, pyöreiksi letuiksi.
- Kuumenna öljy laakeassa, korkeareunaisessa pannussa. Uppopaista ohuet taikinaletut nopeasti öljyssä kullanruskeiksi ja rapsakoiksi, muutamia kymmeniä sekunteja per puoli. Valuta talouspaperin päällä.
- Yhdistä sokeri ja kaneli ja ripottele sitä hieman jäähtyneiden litteiden munkkien päälle. Tarjoa heti kuumina tai myöhemmin huoneenlämpöisinä ruokosokerisiirapin kanssa.
Ruokosokerisiirappi – ohje:
- Laita ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä sokerilientä kasaan miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Poista mausteet ja kuorisiivut ja tarjoa munkkien kera.
Vinkki!
Jos haluat tehdä buñuelot etukäteen, uppopaista munkit, jäähdytä ja säilytä ilmavasti jääkaapissa. Lämmitä noin 5 minuuttia uunissa 150 asteessa ennen tarjoamista ja ripottele pinnalle kaneli-sokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat