Buddha bowl – kunnon kulhollinen uunissa paahdettuja kasviksia vie taatusti nälän
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minBuddha bowl on muhkea kulhollinen, jossa riisin päälle lisätään kunnon keko kasviksia. Kukkurallaan olevan kulhoruoan nimi juontaa juurensa buddhan pulleasta mahasta. Jo valmiiksi monipuoliseen annokseen voi lisätä esimerkiksi fetaa tai broileria.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.3.2019

Buddha bowl – kunnon kulhollinen uunissa paahdettuja kasviksia vie taatusti nälän
Ainekset (4 annosta)
Buddha bowl
- 1pienehkö bataatti
- 1suippopaprika
- 3 rklrypsiöljyä
- suolaa
- kuivattua chiliä
- mustapippuria myllystä
- 1 prk (425 g)keitettyjä kikherneitä
- 200 gruusukaaleja, broccolineja tai kukkakaalinnuppuja
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 2avokadoa
Lisäksi
- keitettyä riisiä
- (hummusta)
- (maapähkinävoita)
- (salaattipinaattia ja yrttejä)
Buddha bowl valmistuu näin:
- Kuori ja viipaloi bataatti. Leikkaa paprika lohkoiksi. Laita ne uunipellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Lisää pellille valutetut kikherneet ja puolitetut ruusukaalit. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
- Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise ja viipaloi avokadot.
- Lusikoi kulhoihin riisiä. Laita sen päälle kasvikset. Tarjoa buddha bowl hummuksen ja maapähkinävoin kanssa. Koristele buddha bowl halutessasi salaattipinaatilla ja yrteillä.
Vinkki!
Reseptin buddha bowl -kulho on vegaaninen, mutta voit halutessasi lisätä esimerkiksi fetaa tai paistettua broileria.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.83