Kotivinkki

Buddha bowl – kunnon kulhollinen uunissa paahdettuja kasviksia vie taatusti nälän

50 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0

Buddha bowl on muhkea kulhollinen, jossa riisin päälle lisätään kunnon keko kasviksia. Kukkurallaan olevan kulhoruoan nimi juontaa juurensa buddhan pulleasta mahasta. Jo valmiiksi monipuoliseen annokseen voi lisätä esimerkiksi fetaa tai broileria.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Buddha bowl

  • 1pienehkö bataatti
  • 1suippopaprika
  • 3 rklrypsiöljyä
  • suolaa
  • kuivattua chiliä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 prk (425 g)keitettyjä kikherneitä
  • 200 gruusukaaleja, broccolineja tai kukkakaalinnuppuja
  • 200 gkirsikkatomaatteja
  • 2avokadoa

Lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • (hummusta)
  • (maapähkinävoita)
  • (salaattipinaattia ja yrttejä)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Buddha bowl valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi bataatti. Leikkaa paprika lohkoiksi. Laita ne uunipellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Lisää pellille valutetut kikherneet ja puolitetut ruusukaalit. Jatka paistamista 15 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
  3. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise ja viipaloi avokadot.
  4. Lusikoi kulhoihin riisiä. Laita sen päälle kasvikset. Tarjoa buddha bowl hummuksen ja maapähkinävoin kanssa. Koristele buddha bowl halutessasi salaattipinaatilla ja yrteillä.

Vinkki!

Reseptin buddha bowl -kulho on vegaaninen, mutta voit halutessasi lisätä esimerkiksi fetaa tai paistettua broileria.

MITÄ PIDIT?
5