


Vaivaamatta valmis! Broa eli portugalilainen maissileipä valmistuu vaivatta sekoittamalla, kohottamalla ja uunissa paistamalla
2 h 55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 40 min
Broa-maissileipä on murea portugalilainen klassikkoleipä. Jos leipää jää yli, sivele kuivahtaneet viipaleet oliiviöljyllä ja paista rapeiksi grillissä.
Reseptin ainekset
4 pientä leipää
1 pkt (50 g)
tuorehiivaa
½ dl + 3 dl
vettä
1 rkl
sokeria
½ dl + 3 dl
vehnäjauhoja
2½ dl + 4 rkl
karkeita maissijauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Broa eli portugalilainen maissileipä – ohje:
- Liuota hiiva 0,5 desiin kädenlämpöistä vettä. Lisää sokeri ja 0,5 desiä vehnäjauhoja. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja pane se lämpimään vesihauteeseen. Anna taikinan nousta, kunnes seos kuplii.
- Lisää taikinaan 3 dl kädenlämpöistä vettä sekä vehnäjauhot, maissijauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi kosteaksi taikinaksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin tunti.
- Kumoa taikina maissijauhoilla jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta neljä pientä pyöreää leipää. Siirrä leivät leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota vielä tunti.
- Paista leipiä 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki!
Laita paistamisen alkupuolella muutama jääpala uunin pohjalle. Näin saat leipään rapean kuoren.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat