Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vaivaamatta valmis! Broa eli portugalilainen maissileipä valmistuu vaivatta sekoittamalla, kohottamalla ja uunissa paistamalla

2 h 55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 40 min

Broa-maissileipä on murea portugalilainen klassikkoleipä. Jos leipää jää yli, sivele kuivahtaneet viipaleet oliiviöljyllä ja paista rapeiksi grillissä.

3.7.2024
Reseptin ainekset
4 pientä leipää
1 pkt (50 g)
tuorehiivaa
½ dl + 3 dl
vettä
1 rkl
sokeria
½ dl + 3 dl
vehnäjauhoja
2½ dl + 4 rkl
karkeita maissijauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä

Broa eli portugalilainen maissileipä – ohje:

  1. Liuota hiiva 0,5 desiin kädenlämpöistä vettä. Lisää sokeri ja 0,5 desiä vehnäjauhoja. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja pane se lämpimään vesihauteeseen. Anna taikinan nousta, kunnes seos kuplii.
  2. Lisää taikinaan 3 dl kädenlämpöistä vettä sekä vehnäjauhot, maissijauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi kosteaksi taikinaksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin tunti.
  3. Kumoa taikina maissijauhoilla jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta neljä pientä pyöreää leipää. Siirrä leivät leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota vielä tunti.
  4. Paista leipiä 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki!

Laita paistamisen alkupuolella muutama jääpala uunin pohjalle. Näin saat leipään rapean kuoren.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt