Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minBritapiirakka on mukavan mutkaton versio rakkaasta kakusta. Punaherukat paistuvat taikinan ja marengin välissä ja tekevät britapiirakasta ihanan raikkaan.
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.7.2020

Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
Reseptin ainekset (16 palaa)
Pohja
- 200 gpehmeää voita
- 2 dlsokeria
- 4keltuaista
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 2 dlkevyt- tai täysmaitoa
Pinnalle
- 5 dlpunaherukoita (noin 250 g)
- 4valkuaista
- 1½ dlsokeria
- 1 dlmantelilastuja
Viimeistely
- punaherukkaterttuja
- tomusokeria
Britapiirakka valmistetaan näin:
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa metalli- tai lasikulhossa. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on jäykkää ja kiiltävää. Jätä marenki odottamaan. Vatkaimia ei tarvitse pestä tässä välissä.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina huolellisesti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle ja paina niitä hiukan taikinaan. Levitä marenki varovasti marjojen päälle, niin että ne eivät sekoitu. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle.
- Paista britapiirakkaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20 minuuttia. Viimeistele piirakka tuoreilla punaherukoilla ja tomusokerilla.

Paras britakakku – 4 vinkkiä, joilla herkkusuiden ikisuosikki onnistuu varmasti

Mansikkainen britakakku
Maku

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Kookos-lakkabrita – täydellisestä makuparista löytyy eksoottista makeautta ja kotometsien tuttua kirpeyttä
Maku

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia
Kotivinkki

Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
Maku

Sitruunabrita suklaapohjalla – rakas klassikkokakku tekee suklaisen paluun
Maku

Puolukka-britaruudut – kirpeän marjan ja makean kinuskin täydellinen liitto
Maku