


Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Britapiirakka on mukavan mutkaton versio rakkaasta kakusta. Punaherukat paistuvat taikinan ja marengin välissä ja tekevät britapiirakasta ihanan raikkaan.
Reseptin ainekset
16 palaa
Pohja
200 g
pehmeää voita
2 dl
sokeria
4
keltuaista
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
kevyt- tai täysmaitoa
Pinnalle
5 dl
punaherukoita (noin 250 g)
4
valkuaista
1½ dl
sokeria
1 dl
mantelilastuja
Viimeistely
punaherukkaterttuja
tomusokeria
Britapiirakka – ohje:
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa metalli- tai lasikulhossa. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on jäykkää ja kiiltävää. Jätä marenki odottamaan. Vatkaimia ei tarvitse pestä tässä välissä.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina huolellisesti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle ja paina niitä hiukan taikinaan. Levitä marenki varovasti marjojen päälle, niin että ne eivät sekoitu. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle.
- Paista britapiirakkaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20 minuuttia. Viimeistele piirakka tuoreilla punaherukoilla ja tomusokerilla.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat