Kotivinkki

Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Britapiirakka on mukavan mutkaton versio rakkaasta kakusta. Punaherukat paistuvat taikinan ja marengin välissä ja tekevät britapiirakasta ihanan raikkaan.
4.4
0


Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 200 gpehmeää voita
  • 2 dlsokeria
  • 4keltuaista
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dlkevyt- tai täysmaitoa

Pinnalle

  • 5 dlpunaherukoita (noin 250 g)
  • 4valkuaista
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlmantelilastuja

Viimeistely

  • punaherukkaterttuja
  • tomusokeria
Tulosta

Britapiirakka valmistetaan näin:

  1. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa metalli- tai lasikulhossa. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on jäykkää ja kiiltävää. Jätä marenki odottamaan. Vatkaimia ei tarvitse pestä tässä välissä.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon.
  3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina huolellisesti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle ja paina niitä hiukan taikinaan. Levitä marenki varovasti marjojen päälle, niin että ne eivät sekoitu. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle.
  5. Paista britapiirakkaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20 minuuttia. Viimeistele piirakka tuoreilla punaherukoilla ja tomusokerilla.
MITÄ PIDIT?
4.4
Kommentoi »