Kotivinkki

Bouillabaisse

40 min
0
1

Bouillabaisse on ehkä maailman tunnetuin kalakeitto. Siihen voi käyttää eri kalalajeja saatavuuden mukaan. Juhlava keitto sopii myös vieraille tarjottavaksi. Arkisemman version teet jättämällä pois simpukat ja katkaravunpyrstöt. Lisää silloin kasvisten määrää.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (5 annosta)

Simpukat

  • 1 kgsinisimpukoita
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 2 ½ dlvalkoviiniä

Keitto

  • 15 dlvettä
  • 2kalaliemikuutiota
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • ½ gsahramia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 8perunaa
  • 2porkkanaa
  • ½fenkoli
  • 400 gahven- tai kuhafileitä
  • 200 gkatkaravunpyrstöjä (jätti)
  • ½ dlpersiljaa hienonnettuna (lehti)

Pinnalle

  • 1 dlmajoneesia
  • 1pieni valkosipulinkynsi
  • ½ dlpersiljaa hienonnettuna (lehti)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN
MITÄ PIDIT?
0