Kotivinkki

Bouillabaisse

40 min
0
1

Bouillabaisse

Bouillabaisse on ehkä maailman tunnetuin kalakeitto. Siihen voi käyttää eri kalalajeja saatavuuden mukaan. Juhlava keitto sopii myös vieraille tarjottavaksi. Arkisemman version teet jättämällä pois simpukat ja katkaravunpyrstöt. Lisää silloin kasvisten määrää.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

Simpukat

  • 1 kgsinisimpukoita
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 2 ½ dlvalkoviiniä

Keitto

  • 15 dlvettä
  • 2kalaliemikuutiota
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • ½ gsahramia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 8perunaa
  • 2porkkanaa
  • ½fenkoli
  • 400 gahven- tai kuhafileitä
  • 200 gkatkaravunpyrstöjä (jätti)
  • ½ dlpersiljaa hienonnettuna (lehti)

Pinnalle

  • 1 dlmajoneesia
  • 1pieni valkosipulinkynsi
  • ½ dlpersiljaa hienonnettuna (lehti)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Harjaa simpukat puhtaiksi ja heitä pois kaikki aukinaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu kopautuksesta.


2. Kuullota kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
3. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella ja keitä noin 5 minuuttia kattilaa välillä ravistaen. Siirrä simpukat pois liedeltä ja poista kaikki, jotka eivät ole auenneet.
4. Kuumenna vesi toisessa kattilassa. Lisää liemikuutiot, tomaattipyree ja mausteet. Kiehauta.
5. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi keiton valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Huuhtele fenkoli ja suikaloi se.
6. Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen. Anna kiehua, kunnes ne ovat lähes kypsiä
.
7. Lisää keittoon ruodottomat ahvenfileet ja jättikatkaravunpyrstöt. Kiehauta ja nosta pois levyltä. Lisää lopuksi joukkoon kokonaiset simpukat liemineen ja (lehti)persiljaa.
8. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi ja (lehti)persiljaa. Tarjoa bouillabaisse majoneesin ja vaalean maalaisleivän kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä