2,8(5)
Herkullinen seljanka
Laktoositon
Maidoton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Venäläinen seljanka maustetaan tomaattipyreellä ja piparjuurella. Happamuutta ja suolaa tulee maustekurkusta.
Julkaistu 9.10.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gkalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
3porkkanaa
2sipulia
½selleriä
1palsternakkaa
noin 10maustepippuria
5laakerinlehteä
1 prktomaattipyreetä
1 rklraastettua piparjuurta (tai piparjuuritahnaa)
100 gkuutioitua suolakurkkua
2kalaliemikuutiota
1 ½ lvettä
tuoretta persiljaa
smetanaa

Seljanka valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, lohko sipulit, selleri ja palsternakka.
  2. Keitä kasviksia kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Mausta maustepippurin ja laakerinlehtien lisäksi tomaattipyreellä sekä raastetulla piparjuurella tai piparjuuritahnalla. Anna kiehua 25 min. 
  3. Fileoi kala. Paloittele se noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Lisää kalat ja kuutioitu suolakurkku liemeen. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää seljankaan lopuksi hienonnettu tuore persilja.
  5. Tarjoa seljanka smetanan kera.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.