


Herkullinen seljanka
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Venäläinen seljanka maustetaan tomaattipyreellä ja piparjuurella. Happamuutta ja suolaa tulee maustekurkusta.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
kalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
3
porkkanaa
2
sipulia
½
selleriä
1
palsternakkaa
noin 10
maustepippuria
5
laakerinlehteä
1 prk
tomaattipyreetä
1 rkl
raastettua piparjuurta (tai piparjuuritahnaa)
100 g
kuutioitua suolakurkkua
2
kalaliemikuutiota
1 ½ l
vettä
tuoretta persiljaa
smetanaa
Seljanka valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele porkkanat, lohko sipulit, selleri ja palsternakka.
- Keitä kasviksia kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Mausta maustepippurin ja laakerinlehtien lisäksi tomaattipyreellä sekä raastetulla piparjuurella tai piparjuuritahnalla. Anna kiehua 25 min.
- Fileoi kala. Paloittele se noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Lisää kalat ja kuutioitu suolakurkku liemeen. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää seljankaan lopuksi hienonnettu tuore persilja.
- Tarjoa seljanka smetanan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat