Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herkullinen seljanka

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Venäläinen seljanka maustetaan tomaattipyreellä ja piparjuurella. Happamuutta ja suolaa tulee maustekurkusta.

9.10.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
kalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
3
porkkanaa
2
sipulia
½
selleriä
1
palsternakkaa
noin 10
maustepippuria
5
laakerinlehteä
1 prk
tomaattipyreetä
1 rkl
raastettua piparjuurta (tai piparjuuritahnaa)
100 g
kuutioitua suolakurkkua
2
kalaliemikuutiota
1 ½ l
vettä
tuoretta persiljaa
smetanaa

Seljanka valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, lohko sipulit, selleri ja palsternakka.
  2. Keitä kasviksia kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Mausta maustepippurin ja laakerinlehtien lisäksi tomaattipyreellä sekä raastetulla piparjuurella tai piparjuuritahnalla. Anna kiehua 25 min. 
  3. Fileoi kala. Paloittele se noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Lisää kalat ja kuutioitu suolakurkku liemeen. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää seljankaan lopuksi hienonnettu tuore persilja.
  5. Tarjoa seljanka smetanan kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt