Kotivinkki

Herkullinen seljanka

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Venäläinen seljanka maustetaan tomaattipyreellä ja piparjuurella. Happamuutta ja suolaa tulee maustekurkusta.
LA
MA
MU
3
1
Julkaistu: 9.10.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gkalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
  • 3porkkanaa
  • 2sipulia
  • ½selleriä
  • 1palsternakkaa
  • noin 10maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 1 prktomaattipyreetä
  • 1 rklraastettua piparjuurta (tai piparjuuritahnaa)
  • 100 gkuutioitua suolakurkkua
  • 2kalaliemikuutiota
  • 1 ½ lvettä
  • tuoretta persiljaa
  • smetanaa
Tulosta

Seljanka valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, lohko sipulit, selleri ja palsternakka.
  2. Keitä kasviksia kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Mausta maustepippurin ja laakerinlehtien lisäksi tomaattipyreellä sekä raastetulla piparjuurella tai piparjuuritahnalla. Anna kiehua 25 min. 
  3. Fileoi kala. Paloittele se noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Lisää kalat ja kuutioitu suolakurkku liemeen. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää seljankaan lopuksi hienonnettu tuore persilja.
  5. Tarjoa seljanka smetanan kera.

1 kommentti