Kotivinkki

Herkullinen seljanka

45 min
0
0

Herkullinen seljanka

Venäläinen seljanka maustetaan tomaattipyreellä ja piparjuurella. Happamuutta ja suolaa tulee maustekurkusta.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkalaa, (lohta
  • 400 gkuhaa
  • 400 gsiikaa
  • 400 gahventa tai seitiä)
  • 3porkkanaa
  • 2sipulia
  • ½selleriä
  • 1palsternakkaa
  • noin 10maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 1 prktomaattipyreetä
  • 1 rklraastettua piparjuurta
  • tai piparjuuritahnaa
  • 100 gkuutioitua suolakurkkua
  • 2kalaliemikuutiota
  • 1 ½ lvettä
  • tuoretta persiljaa
  • smetanaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Kuori ja paloittele porkkanat, lohko sipulit, selleri ja palsternakka.

2. Keitä kasviksia kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Mausta maustepippurin ja laakerinlehtien lisäksi tomaattipyreellä sekä raastetulla piparjuurella tai piparjuuritahnalla. Anna kiehua 25 min. 

3. Fileoi kala. Paloittele se noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
 

4. Lisää kalat ja kuutioitu suolakurkku liemeen. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää seljankaan lopuksi hienonnettu tuore persilja.

5. Tarjoa seljanka smetanan kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä