Kotivinkki

Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa

45 min
3.25
0

Kalakeitto maistuu parhaalta, kun kyytipoikana on tuore voileipä ja lasi maitoa. Voit tehdä kalakeiton esimerkiksi lohesta, ahvenesta, kuhasta tai siiasta. Nappaa resepti talteen!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Kalakeitto

  • 400 gkalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
  • 6perunaa
  • 3porkkanaa
  • 2sipulia
  • 10maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 2kalaliemikuutiota
  • 1 ½ lvettä
  • 1pieni nippu tilliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kalakeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja lohko sipulit.
  2. Keitä kasviksia maustepippureilla, laakerinlehdillä ja kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, eli noin 25 minuuttia.
  3. Fileoi kala tai käytä valmiiksi fileoitua. Paloittele kala noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Lisää kalat liemeen. Anna kalakeiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää soppaan lopuksi hienonnettu tuore tilli. Tarjoa kalakeitto kuumana.

Vinkki!

  • Käytä keittoperunana kiinteää perunalajiketta. Näin perunat eivät hajoa keitettäessä.
  • Keitä kalakeiton liemi itse kalan ruodoista tai perkeistä, mutta poista kidukset.
  • Tuoreen kalan voi korvata hyvin pakastekalalla.
  • Kokeile pakastealtaan valmiita keittoperunoita ja keittojuureksia, näin valmistat kalakeiton vieläkin nopeammin.
MITÄ PIDIT?
3.25