Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minKalakeitto maistuu parhaalta, kun kyytipoikana on tuore voileipä ja lasi maitoa. Voit tehdä kalakeiton esimerkiksi lohesta, ahvenesta, kuhasta tai siiasta. Nappaa resepti talteen!
3.6
Kuvat
Julkaistu 9.10.2015

Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kalakeitto
- 400 gkalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
- 6perunaa
- 3porkkanaa
- 2sipulia
- 10maustepippuria
- 5laakerinlehteä
- 2kalaliemikuutiota
- 1 ½ lvettä
- 1pieni nippu tilliä
Kalakeitto valmistetaan näin:
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja lohko sipulit.
- Keitä kasviksia maustepippureilla, laakerinlehdillä ja kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, eli noin 25 minuuttia.
- Fileoi kala tai käytä valmiiksi fileoitua. Paloittele kala noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Lisää kalat liemeen. Anna kalakeiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää soppaan lopuksi hienonnettu tuore tilli. Tarjoa kalakeitto kuumana.
Vinkki!
- Käytä keittoperunana kiinteää perunalajiketta. Näin perunat eivät hajoa keitettäessä.
- Keitä kalakeiton liemi itse kalan ruodoista tai perkeistä, mutta poista kidukset.
- Tuoreen kalan voi korvata hyvin pakastekalalla.
- Kokeile pakastealtaan valmiita keittoperunoita ja keittojuureksia, näin valmistat kalakeiton vieläkin nopeammin.

Lohikeitto
Maku

Kirkas lohikeitto
Maku

Savulohikeitto kaurakermalla
Kotivinkki

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan
Kotivinkki

Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa
Maku

Bouillabaisse
Kotivinkki

Yrttinen kahden kalan keitto
Maku

Fenkolikalakeitto
Kotivinkki