Kotivinkki

Kirkaslieminen kalakeitto

45 min
2.5
0

Kirkaslieminen kalakeitto

Perinteinen kalakeitto maistuu parhaalta, kun kyytipoikana on tuore voileipä ja lasi maitoa. Voit tehdä keiton esimerkiksi lohesta, ahvenesta, kuhasta tai siiasta.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 g(lohta, kuhaa
  • 400 gsiikaa
  • 400 gahventa tai seitiä)
  • 6perunaa
  • 3porkkanaa
  • 2sipulia
  • noin 10maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 2kalaliemikuutiota
  • 1 ½ lvettä
  • 1pieni nippu tilliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja lohko sipulit.
 

2. Keitä kasviksia maustepippureilla, laakerinlehdillä ja kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, eli noin 25 minuuttia.
 

3. Fileoi kala. Paloittele se noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
4. Lisää kalat liemeen. Anna kalakeiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää soppaan lopuksi hienonnettu tuore tilli ja tarjoa kalakeitto kuumana.

Kalakeitto – sovella näin

Käytä keittoperunana kiinteää perunalajiketta. Näin perunat eivät hajoa keitettäessä.
 

Keitä liemi itse kalan ruodoista tai perkeistä, mutta poista kidukset.
 

Kokeile pakkasaltaan valmiita keittoperunoita ja keittojuureksia, näin valmistat keiton vieläkin nopeammin.
 

Kalasta itse, jos vain mahdollista. Saat sopan edullisemmin valmistettua.
Korvaa kerma arkena kevytkermalla.
 

Tuoreen kalan voit korvata pakastekalalla.
 

Jätä uhanalaiset kalalajit ostamatta.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä