


Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kalakeitto maistuu parhaalta, kun kyytipoikana on tuore voileipä ja lasi maitoa. Voit tehdä kalakeiton esimerkiksi lohesta, ahvenesta, kuhasta tai siiasta. Nappaa resepti talteen!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kalakeitto
400 g
kalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
6
perunaa
3
porkkanaa
2
sipulia
10
maustepippuria
5
laakerinlehteä
2
kalaliemikuutiota
1 ½ l
vettä
1
pieni nippu tilliä
Kalakeitto – ohje:
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja lohko sipulit.
- Keitä kasviksia maustepippureilla, laakerinlehdillä ja kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, eli noin 25 minuuttia.
- Fileoi kala tai käytä valmiiksi fileoitua. Paloittele kala noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Lisää kalat liemeen. Anna kalakeiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää soppaan lopuksi hienonnettu tuore tilli. Tarjoa kalakeitto kuumana.
Vinkit!
- Käytä keittoperunana kiinteää perunalajiketta. Näin perunat eivät hajoa keitettäessä.
- Keitä kalakeiton liemi itse kalan ruodoista tai perkeistä, mutta poista kidukset.
- Tuoreen kalan voi korvata hyvin pakastekalalla.
- Kokeile pakastealtaan valmiita keittoperunoita ja keittojuureksia, näin valmistat kalakeiton vieläkin nopeammin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
