3,7(17)
Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa
Munaton
Maidoton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kalakeitto maistuu parhaalta, kun kyytipoikana on tuore voileipä ja lasi maitoa. Voit tehdä kalakeiton esimerkiksi lohesta, ahvenesta, kuhasta tai siiasta. Nappaa resepti talteen!
Julkaistu 9.10.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Kalakeitto
400 gkalaa (lohta, kuhaa, siikaa, ahventa tai seitiä)
6perunaa
3porkkanaa
2sipulia
10maustepippuria
5laakerinlehteä
2kalaliemikuutiota
1 ½ lvettä
1pieni nippu tilliä

Kalakeitto – ohje:

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja lohko sipulit.
  2. Keitä kasviksia maustepippureilla, laakerinlehdillä ja kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, eli noin 25 minuuttia.
  3. Fileoi kala tai käytä valmiiksi fileoitua. Paloittele kala noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Lisää kalat liemeen. Anna kalakeiton kypsyä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää soppaan lopuksi hienonnettu tuore tilli. Tarjoa kalakeitto kuumana.

Vinkit!

  • Käytä keittoperunana kiinteää perunalajiketta. Näin perunat eivät hajoa keitettäessä.
  • Keitä kalakeiton liemi itse kalan ruodoista tai perkeistä, mutta poista kidukset.
  • Tuoreen kalan voi korvata hyvin pakastekalalla.
  • Kokeile pakastealtaan valmiita keittoperunoita ja keittojuureksia, näin valmistat kalakeiton vieläkin nopeammin.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.