


Taio herkullinen hävikkiruoka joulun kalapöydän jämistä! Blinipelti syntyy kätevästi uunipellillä
2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min
Säästä jouluruokien jämät ja pistä pystyyn blinibileet! Tämä herkullinen hävikkiruoka sopii täydellisesti tapaninpäivän tai välipäivien tarjottaviin.
Reseptin ainekset
8 annosta
Blinipelti
5 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
smetanaa
3 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
3
munaa
1 dl
jouluolutta
50 g
sulatettua voita
Katkaraputäyte
1 tlk (120 g)
smetanaa
1 dl
mätitahnaa
1 tlk
säilöttyä ravun lihaa
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
sitruunan mehu
1 rkl
piparjuuritahnaa
¼ tl
valkopippuria
Lisäksi
1
punajuuri
1
punasipuli
1
pieni kerä punasikuria
1 dl
katkarapuja
1 dl
lohen mätiä
Blinipelti – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva. Lisää smetana. Sekoita hyvin. Sekoita jauhot, suola ja sokeri taikinaan. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Sekoita pannaritaikinaan munat, olut ja sulatettu voi. Kaada taikina pellille ja kypsennä bliniä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea.
Katkaraputäyte – ohje:
- Yhdistä kulhossa täytteen ainekset.
- Kuori ja raasta punajuuri, kuori ja hienonna sipuli, pilko salaatti. Sulata katkaravut ja valuta mäti.
- Levitä katkaraputäyte blinipellille, koristele punajuuriraasteella, sipulilla, sikurisalaatilla, katkaravuilla ja mädillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat