Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Taio herkullinen hävikkiruoka joulun kalapöydän jämistä! Blinipelti syntyy kätevästi uunipellillä

2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min

Säästä jouluruokien jämät ja pistä pystyyn blinibileet! Tämä herkullinen hävikkiruoka sopii täydellisesti tapaninpäivän tai välipäivien tarjottaviin.

19.12.2023
Reseptin ainekset
8 annosta
Blinipelti
5 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
smetanaa
3 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
3
munaa
1 dl
jouluolutta
50 g
sulatettua voita
Katkaraputäyte
1 tlk (120 g)
smetanaa
1 dl
mätitahnaa
1 tlk
säilöttyä ravun lihaa
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
sitruunan mehu
1 rkl
piparjuuritahnaa
¼ tl
valkopippuria
Lisäksi
1
punajuuri
1
punasipuli
1
pieni kerä punasikuria
1 dl
katkarapuja
1 dl
lohen mätiä

Blinipelti – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva. Lisää smetana. Sekoita hyvin. Sekoita jauhot, suola ja sokeri taikinaan. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Sekoita pannaritaikinaan munat, olut ja sulatettu voi. Kaada taikina pellille ja kypsennä bliniä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea.

Katkaraputäyte – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa täytteen ainekset.
  2. Kuori ja raasta punajuuri, kuori ja hienonna sipuli, pilko salaatti. Sulata katkaravut ja valuta mäti.
  3. Levitä katkaraputäyte blinipellille, koristele punajuuriraasteella, sipulilla, sikurisalaatilla, katkaravuilla ja mädillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt