Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Berliininmunkit – näitä muhkeita ja vaaleanpunaisia herkkuja et voi vastustaa!

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Berliininmunkkien teko onnistuu helposti kotioloissakin. Vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella päällystetyt muhkeat berliininmunkit kätkevät sisäänsä hillo- tai Nutella-sydämen. Nam!

13.6.2016
Reseptin ainekset
16 kpl
Taikina
2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 kpl
munaa
1 tl
suolaa
7 1/2 dl
vehnäjauhoja (7 1/2–8 dl)
75 g
voita (pehmeää)
Täyte 1
250 g
vadelmahilloa (paksua)
Täyte 2
330 g
suklaa-pähkinälevitettä (Nutella)
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
2–2 1/2 rkl
vettä
1/2 -1 tl
elintarvikeväriä
Lisäksi
Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä

Berliininmunkit – ohje:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, muna ja suola.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti.
  4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja kohota niitä peitettynä vielä noin vartti.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
  6. Paista munkkeja 2–3 minuuttia molemmin puolin kauniin värisiksi ja kypsiksi.
  7. Valuta munkit talouspaperilla vuoratun lautasen päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
  8. Annostele hillo tai Nutella tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Notkista Nutellaa tarvittaessa hetki mikrossa sulatusteholla. Pursota täyte munkkien sisään.
  9. Sekoita paksu ja tasainen kuorrutus tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä ja kuorruta berliininmunkit. 

Vinkki!

Malta tehdä munkeista riittävän pieniä ja pursota hillo tai Nutella munkkien sisään vasta paistamisen jälkeen.

Etsitkö perinteisten munkkien ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä suosittu munkkireseptimme!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt