Maku

Berliininmunkit – näitä muhkeita ja vaaleanpunaisia herkkuja et voi vastustaa!

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Berliininmunkkien teko onnistuu helposti kotioloissakin. Vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella päällystetyt muhkeat berliininmunkit kätkevät sisäänsä hillo- tai Nutella-sydämen. Nam!
KA
4
0
Julkaistu: 13.6.2016


Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja (7 1/2–8 dl)
  • 75 gvoita (pehmeää)

Täyte 1

  • 250 gvadelmahilloa (paksua)

Täyte 2

  • 330 gsuklaa-pähkinälevitettä (Nutella)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2–2 1/2 rklvettä
  • 1/2 -1 tlelintarvikeväriä

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä
Tulosta

Berliininmunkit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, muna ja suola.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti.
  4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja kohota niitä peitettynä vielä noin vartti.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
  6. Paista munkkeja 2–3 minuuttia molemmin puolin kauniin värisiksi ja kypsiksi.
  7. Valuta munkit talouspaperilla vuoratun lautasen päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
  8. Annostele hillo tai Nutella tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Notkista Nutellaa tarvittaessa hetki mikrossa sulatusteholla. Pursota täyte munkkien sisään.
  9. Sekoita paksu ja tasainen kuorrutus tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä ja kuorruta berliininmunkit. 

Vinkki!

Malta tehdä munkeista riittävän pieniä ja pursota hillo tai Nutella munkkien sisään vasta paistamisen jälkeen.

Etsitkö perinteisten munkkien ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä suosittu munkkireseptimme!

Kommentoi »