Maku

Berliininmunkit

1 h 45 min
5
0

Berliininmunkit

Nam, ihanan muhkeat ja sokerikuorrutetut berliininmunkit onnistuvat helposti kotioloissakin. Haukkaise pinkkiä herkkua ja löydät sisältä hillo- tai Nutella-sydämen!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja (7 1/2 - 8 dl)
  • 75 gvoita (pehmeää)

Täyte 1.

  • 250 gvadelmahilloa (paksua)

Täyte 2.

  • 330 gsuklaa-pähkinälevitettä (Nutella)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 - 2 1/2 rklvettä
  • 1/2 -1 tlelintarvikeväriä

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista berliininmunkit näin:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, muna ja suola.

Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.

Kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja kohota niitä peitettynä vielä noin vartti.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Paista munkkeja 2–3 minuuttia molemmin puolin kauniin värisiksi ja kypsiksi.

Valuta munkit talouspaperilla vuoratun lautasen päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Annostele hillo tai Nutella tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Notkista Nutellaa tarvittaessa hetki mikrossa sulatusteholla. Pursota täyte munkkien sisään.

Sekoita paksu ja tasainen kuorrutus tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä ja kuorruta berliininmunkit. 

Vinkki!

Malta tehdä munkeista riittävän pieniä ja pursota hillo tai Nutella munkkien sisään vasta paistamisen jälkeen. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä