Bataatti-vuohenjuustolaatikko – näin lisukkeena tunnettu laatikko muuttuu joulupöydän päätähdeksi

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Bataatti-vuohenjuustolaatikko valmistuu sileän soseen sijaan viipaleista. Lisää suutuntumaa laatikko saa granaattiomenan siemenistä. Kurkkaa ohje täältä!
KA
GL
3.9
0
Julkaistu: 16.12.2019


Reseptin ainekset (6 annosta)

Bataatti-vuohenjuustolaatikko

  • 1 kgbataattia
  • 2salottisipulia
  • 1 tlraastettua inkivääriä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 150 granskankermaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 gvoita
  • 200 gvuohenjuustoa isosta pötköstä (esim. Melusine)
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • muutama rosmariininoksa
  • 4 rklgranaattiomenan siemeniä (tuoreena tai pakastettuna)
Tulosta

Bataatti-vuohenjuustolaatikko valmistetaan näin:

  1. Kuori ja viipaloi bataatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita bataatit ja sipulit uunivuokaan (noin 18 × 25 cm).
  3. Sekoita inkivääri, kerma, ranskankerma ja mausteet keskenään. Kaada vuokaan. Nosta päälle voinokareita.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 50 minuuttia. Lado päälle vuohenjuustoviipaleet. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia, tai kunnes paistos on kypsä.
  5. Viimeistele hunajalla, rosmariinilla ja granaattiomenan siemenillä.
Kommentoi »