


Bataatti-vuohenjuustolaatikko – näin lisukkeena tunnettu laatikko muuttuu joulupöydän päätähdeksi
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Bataatti-vuohenjuustolaatikko valmistuu sileän soseen sijaan viipaleista. Lisää suutuntumaa laatikko saa granaattiomenan siemenistä. Kurkkaa ohje täältä!
Reseptin ainekset
6 annosta
Bataatti-vuohenjuustolaatikko
1 kg
bataattia
2
salottisipulia
1 tl
raastettua inkivääriä
2 dl
kuohukermaa
150 g
ranskankermaa
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
50 g
voita
200 g
vuohenjuustoa isosta pötköstä (esim. Melusine)
1 tl
juoksevaa hunajaa
muutama rosmariininoksa
4 rkl
granaattiomenan siemeniä (tuoreena tai pakastettuna)
Bataatti-vuohenjuustolaatikko – ohje:
- Kuori ja viipaloi bataatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita bataatit ja sipulit uunivuokaan (noin 18 × 25 cm).
- Sekoita inkivääri, kerma, ranskankerma ja mausteet keskenään. Kaada vuokaan. Nosta päälle voinokareita.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 50 minuuttia. Lado päälle vuohenjuustoviipaleet. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia, tai kunnes paistos on kypsä.
- Viimeistele hunajalla, rosmariinilla ja granaattiomenan siemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat