Bataatti-vuohenjuustolaatikko – näin lisukkeena tunnettu laatikko muuttuu joulupöydän päätähdeksi
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Bataatti-vuohenjuustolaatikko valmistuu sileän soseen sijaan viipaleista. Lisää suutuntumaa laatikko saa granaattiomenan siemenistä. Kurkkaa ohje täältä!
KA
GL
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.12.2019

Bataatti-vuohenjuustolaatikko – näin lisukkeena tunnettu laatikko muuttuu joulupöydän päätähdeksi
Reseptin ainekset (6 annosta)
Bataatti-vuohenjuustolaatikko
- 1 kgbataattia
- 2salottisipulia
- 1 tlraastettua inkivääriä
- 2 dlkuohukermaa
- 150 granskankermaa
- 1 ½ tlsuolaa
- mustapippuria myllystä
- 50 gvoita
- 200 gvuohenjuustoa isosta pötköstä (esim. Melusine)
- 1 tljuoksevaa hunajaa
- muutama rosmariininoksa
- 4 rklgranaattiomenan siemeniä (tuoreena tai pakastettuna)
Bataatti-vuohenjuustolaatikko valmistetaan näin:
- Kuori ja viipaloi bataatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita bataatit ja sipulit uunivuokaan (noin 18 × 25 cm).
- Sekoita inkivääri, kerma, ranskankerma ja mausteet keskenään. Kaada vuokaan. Nosta päälle voinokareita.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 50 minuuttia. Lado päälle vuohenjuustoviipaleet. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia, tai kunnes paistos on kypsä.
- Viimeistele hunajalla, rosmariinilla ja granaattiomenan siemenillä.

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään
Maku

Perinteinen porkkanalaatikko
Kotivinkki

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Lempeä hapankaalilaatikko
Kotivinkki

Perunalaatikko – miedon makuinen lisäke ruoalle kuin ruoalle
Kotivinkki