3,8(18)
Bataatti-vuohenjuustolaatikko – näin lisukkeena tunnettu laatikko muuttuu joulupöydän päätähdeksi
Kasvis
Gluteeniton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Bataatti-vuohenjuustolaatikko valmistuu sileän soseen sijaan viipaleista. Lisää suutuntumaa laatikko saa granaattiomenan siemenistä. Kurkkaa ohje täältä!
Julkaistu 16.12.2019
Meillä kotona
Reseptin ainekset 6 annosta
Bataatti-vuohenjuustolaatikko
1 kgbataattia
2salottisipulia
1 tlraastettua inkivääriä
2 dlkuohukermaa
150 granskankermaa
1 ½ tlsuolaa
mustapippuria myllystä
50 gvoita
200 gvuohenjuustoa isosta pötköstä (esim. Melusine)
1 tljuoksevaa hunajaa
muutama rosmariininoksa
4 rklgranaattiomenan siemeniä (tuoreena tai pakastettuna)

Bataatti-vuohenjuustolaatikko – ohje:

  1. Kuori ja viipaloi bataatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita bataatit ja sipulit uunivuokaan (noin 18 × 25 cm).
  3. Sekoita inkivääri, kerma, ranskankerma ja mausteet keskenään. Kaada vuokaan. Nosta päälle voinokareita.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 50 minuuttia. Lado päälle vuohenjuustoviipaleet. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia, tai kunnes paistos on kypsä.
  5. Viimeistele hunajalla, rosmariinilla ja granaattiomenan siemenillä.
Kommentoi »