Bataatti-vuohenjuustolaatikko – näin lisukkeena tunnettu laatikko muuttuu joulupöydän päätähdeksi
Kasvis
Gluteeniton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Bataatti-vuohenjuustolaatikko valmistuu sileän soseen sijaan viipaleista. Lisää suutuntumaa laatikko saa granaattiomenan siemenistä. Kurkkaa ohje täältä!

Reseptin ainekset 6 annosta
Bataatti-vuohenjuustolaatikko
1 kgbataattia
2salottisipulia
1 tlraastettua inkivääriä
2 dlkuohukermaa
150 granskankermaa
1 ½ tlsuolaa
mustapippuria myllystä
50 gvoita
200 gvuohenjuustoa isosta pötköstä (esim. Melusine)
1 tljuoksevaa hunajaa
muutama rosmariininoksa
4 rklgranaattiomenan siemeniä (tuoreena tai pakastettuna)
Bataatti-vuohenjuustolaatikko – ohje:
- Kuori ja viipaloi bataatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita bataatit ja sipulit uunivuokaan (noin 18 × 25 cm).
- Sekoita inkivääri, kerma, ranskankerma ja mausteet keskenään. Kaada vuokaan. Nosta päälle voinokareita.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 50 minuuttia. Lado päälle vuohenjuustoviipaleet. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia, tai kunnes paistos on kypsä.
- Viimeistele hunajalla, rosmariinilla ja granaattiomenan siemenillä.