


Täytä korealaiset bao-sämpylät nyhtötofulla ja limemajoneesilla – nopea lounas on valmis!
25 min
Korealaiset höyrysämpylät sopivat vaikka pikaiseksi lounaaksi. Täytä sämpylä tällä kertaa paahdetulla tofulla ja varsiparsakaalilla. Limemajoneesi antaa viimeisen silauksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
maustamatonta tofua
2 + 2 rkl
rypsiöljyä
1 pkt
varsiparsakaalia eli broccolinia
½ tl
suolaa
1 rkl
makeaa soijakastiketta
Kastike
1½ dl
majoneesia
1 rkl
limenmehua
Lisäksi
1 dl
suolapähkinöitä
8
bao bun -höyrysämpylää
Bao-sämpylät nyhtötofulla – ohje:
- Kuivaa tofu huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Raasta tofu raastinraudan karkeimmalla terällä.
- Laita tofuraaste uunipellille ja kääntele 2 ruokalusikallista öljyä joukkoon. Asettele varsiparsakaalit pellille tofun viereen ja ripottele pinnalle öljyä ja suolaa.
- Paahda tofua ja varsiparsakaaleja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita tofua kerran paahtamisen puolivälissä.
- Kääntele kuuman tofun joukkoon makea soijakastike.
- Sekoita majoneesi ja limenmehu kulhossa. Rouhi pähkinät.
- Lämmitä baot. Täytä baot tofulla, varsiparsakaalilla ja majoneesilla. Ripottele pähkinöitä päälle.
Vinkki!
Baot voi lämmittää höyrykorissa kattilassa tai mikrossa. Höyrytyskoreja löytyy esimerkiksi aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat