


Bánh mì joulukinkusta – upota kinkun loppu maukkaisiin vietnamilaisiin patonkeihin
40 min
Upota rapeaksi paistetut joulukinkkukuutiot tuhdin mausteiseen kastikkeeseen ja tarjoa patongin välissä.
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 300 g
kypsää joulukinkkua
4 rkl
rypsiölljyä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
3 cm:n pala
inkivääriä
4 dl
lihalientä tai kinkunpaistolientä
1 ps (25 g)
glögimaustetta
2
tähtianista
1
kanelitanko
1 dl
fariinisokeria
1 dl
vettä
2 tl
kalakastiketta
Pikapikkelikasvikset
1
porkkana
1
punasipuli
½
kurkku
1
limen mehu
3 tll
riisiviinietikkaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Lisäksi
1
patonki
4 rkl
maksapateeta/pasteijaa
1 rku
salaattia
1 rku
korianteria
Báhn mi joulukinkusta – ohje:
- Pikkelöi kasvikset. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi. Purista limen mehu kulhoon, lisää etikka, sokeri ja suola. Laita kasvikset liemeen ja anna maustua kinkkutäytteen valmistuksen ajan.
- Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista palat rapeiksi. Siirrä sivuun.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Laita ne ja liemi kattilaan. Lisää glögi-mauste, tähtianikset ja kaneli-tanko. Keitä kasaan noin 10 minuuttia. Siivilöi.
- Pane liemi, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes kastike on tiivistynyt puoleen alkuperäisestä määrästä. Mausta kalakastikkeella. Upota kinkkupalat kastikkeeseen.
- Leikkaa patonki neljään osaan ja voitele maksapateella. Lusikoi täytteeksi reilusti kinkkua ja kastiketta. Lisää pikkelikasviksia, salaattia ja korianteria.
Vinkki!
Voit voidella patongit maksapateen sijaan majoneesilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat