


Banana bread padassa
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Amerikkalainen banaanileipä on nimestään huolimatta mehevä, kuivakakun tyyppinen makea leivonnainen. Paista banana bread helposti padassa!
Reseptin ainekset
15 palaa
4
banaania (isoa)
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
150 g
voita
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 1/2 dl
sokeria
3
munaa
200 g
kermaviiliä
2 dl
pekaanipähkinöitä (rouhittuja)
Pinnalle
1
banaani
1 rkl
fariinisokeria
Banana bread padassa – ohje:
- Vuoraa noin 2 litran vetoinen pata kostealla leivinpaperilla.
- Soseuta banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään.
- Lisää munat yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
- Lisää ensin banaanisose, sitten kuivat aineet vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan.
- Kääntele lopuksi sekaan pähkinärouhe.
- Kaada taikina pataan.
- Leikkaa pinnalle tuleva banaani pitkittäin viipaleiksi ja nosta viipaleet taikinan päälle.
- Ripottele banaaneille fariinisokeria.
- Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Peitä kakku leivin-paperilla paistamisen loppupuolella.
- 10Tarkista kypsyys tikulla leivän keskeltä ja jatka tarvittaessa paistamista.
Vinkit!
- Banana bread säilyy jääkaapissa kannella peitetyssä padassa mehevänä noin viikon ajan.
- Kokeile myös näitä suosittuja reseptejämme: kanelilla ja kardemummalla maustettu banaanikakku ja mehevä banaanileipä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat