Maku

Banana bread padassa

1 h 30 min
5
0

Banana bread padassa

Amerikkalainen banaanileipä on nimestään huolimatta mehevä, kuivakakun tyyppinen makea leivonnainen. Paista banana bread helposti padassa!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 4 kplbanaania (isoa)
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuja)

Pinnalle

  • 1 kplbanaania
  • 1 rklfariinisokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista banana bread padassa näin:

Vuoraa noin 2 litran vetoinen pata kostealla leivinpaperilla.

Soseuta banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään.

Lisää munat yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.

Lisää ensin banaanisose, sitten kuivat aineet vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan.

Kääntele lopuksi sekaan pähkinärouhe.

Kaada taikina pataan.

Leikkaa pinnalle tuleva banaani pitkittäin viipaleiksi ja nosta viipaleet taikinan päälle.

Ripottele banaaneille fariinisokeria.

Paista banaanikakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Peitä kakku leivin-paperilla paistamisen loppupuolella.

Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä ja jatka tarvittaessa paistamista.

* Banana bread säilyy jääkaapissa kannella peitetyssä padassa mehevänä noin viikon ajan.   

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä