Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Makeaa ja mausteista

Banaanikeikauskakku − karamellisoitunut pinta tekee kakusta kuin karkin

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min

Banaanikeikauskakku on ihanan pehmeää, mausteista ja makeaa. Makeuden takaavat banaanit sekä vuoan pohjalle keitettävä kinuski. Halutessasi voit keittää vielä sokerista ja vedestä nekkumaisen pinnan kakkuun.

16.7.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
150 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
2
munaa
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 dl
maitoa
Täyte
50 g
voita
1 dl
sokeria
2
banaania

Banaanikeikauskakku – ohje:

  1. Vuoraa leipävuoka (30 × 10 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon ja sekoita välissä.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita jauhoseos ja maito erissä taikinaan.
  4. Laita 50 g voita ja 1 dl sokeria pieneen kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos alkaa karamellisoitua. Ole tarkkana, sillä se kärähtää helposti.
  5. Kaada kinuskiseos vuokaan. Kuori banaanit ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Laita banaanit vuokaan kinuskin päälle leikkauspinta alaspäin. Kaada taikina vuokaan banaanien päälle.
  6. Paista 180 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna banaanikeikauskakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista.

Vinkki!

Tee halutessasi banaanikakun pinnalle kiiltävä sokeripinta. Mittaa 1 dl vettä ja 3 rkl sokeria kattilaan. Keitä, kunnes sokeriliemi on meripihkan väristä. Kaada seos tasaiesti kakun pinnalle ja anna kovettua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt