Maku

Banaanikeikauskakku

1 h 40 min
5
1

Banaanikeikauskakku

Kaunis ja mehevä banaanikeikauskakku syntyy banaaneista ja pistaaseista. Suosittelemme!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 3-4 kplbanaania
  • 1/2 dlpistaaseja
  • 50 gvoita
  • 3/4 dlsiirappia (vaaleaa)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Banaanikeikauskakku valmistuu näin:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita nopeasti vaahtoon.

Kuori banaanit ja leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan.

Rouhi pistaasit terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä.

Leikkaa voi ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Levitä voiviipaleet ø 24 cm:n vuoan pohjalle ja kaada päälle siirappi.

Aseta banaanit vuokaan vieri viereen leikkauspinta alaspäin. Ripottele päälle puolet pistaaseista. Kaada lopuksi vuokaan kakkutaikina ja levitä tasaiseksi.

Kypsennä banaanikeikauskakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin kumoat banaanikeikauskakun tarjoiluvadille.

Ripottele jäähtyneen banaanikeikauskakun päälle loput pistaasit ennen tarjoamista.

  • Banaanit mahtuvat parhaiten neliön tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Pyöreään vuokaan niitä voi joutua lyhentämään. Pyöreässä vuoassa kakusta tulee korkeampi kuin neliövuoassa.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä