Maku

Banaanimunkit – nopeasti valmistuvien munkkien maussa yllättää banaanin lisäksi pähkinä!

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Näissä mehevissä banaanimunkeissa maistuvat banaanin lisäksi maapähkinävoi ja suolapähkinät. Leivinjauheella kohotettavat munkit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. 
KA
5
0
Julkaistu: 13.6.2016


Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 50 gvoita
  • 4–4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlruokosokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %) (bulgarianjogurttia)
  • 1 kplbanaania (kypsä, muussattu)
  • 1 kplmunaa

Paistamiseen

  • 5 dlrypsiöljyä

Päälle

  • pähkinävoita
  • rouhittuja suolapähkinöitä
Tulosta

Banaanimunkit valmistuvat näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jogurtti, muusattu banaani, voisula ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita. Laske muutama nokare kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn. Paista munkkeja kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia per puoli. Valuta ne talouspaperin päällä.

Päällystä valmiit banaani-pikamunkit pähkinävoilla ja rouhituilla suolapähkinöillä. Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa suosittu munkkireseptimme, jolla paistat takuulla elämäsi herkullisimmat munkit!

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »