Banaani-pikamunkit

45 min
5
0

Banaani-pikamunkit

Näissä mehevissä pikamunkeissa maistuvat banaani, maapähkinävoi ja suolapähkinät. Leivinjauheella kohotettavat munkit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 50 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja (4 - 4 1/2 dl)
  • 3/4 dlruokosokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %) (bulgarianjogurttia)
  • 1 kplbanaania (kypsä, muussattu)
  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Paistamiseen 5 dl rypsiöljyä, päälle pähkinävoita ja rouhittuja suolapähkinöitä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista banaani-pikamunkit näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jogurtti, muusattu banaani, voisula ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita. Laske muutama nokare kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn. Paista munkkeja kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia per puoli. Valuta ne talouspaperin päällä.

Päällystä valmiit banaani-pikamunkit pähkinävoilla ja rouhituilla suolapähkinöillä. Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä