Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Banaanimunkit – nopeasti valmistuvien munkkien maussa yllättää banaanin lisäksi pähkinä!

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Näissä mehevissä banaanimunkeissa maistuvat banaanin lisäksi maapähkinävoi ja suolapähkinät. Leivinjauheella kohotettavat munkit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. 

13.6.2016
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
50 g
voita
4–4 1/2 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
ruokosokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %) (bulgarianjogurttia)
1 kpl
banaania (kypsä, muussattu)
1 kpl
munaa
Paistamiseen
5 dl
rypsiöljyä
Päälle
pähkinävoita
rouhittuja suolapähkinöitä

Banaanimunkit valmistuvat näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jogurtti, muusattu banaani, voisula ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita. Laske muutama nokare kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn. Paista munkkeja kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia per puoli. Valuta ne talouspaperin päällä.

Päällystä valmiit banaani-pikamunkit pähkinävoilla ja rouhituilla suolapähkinöillä. Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa suosittu munkkireseptimme, jolla paistat takuulla elämäsi herkullisimmat munkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt