Maku

Banaanimunkit – nämä mehevät vappuherkut valmistuvat nopeasti!

45 min
5
0

Näissä mehevissä pikamunkeissa maistuvat banaani, maapähkinävoi ja suolapähkinät. Leivinjauheella kohotettavat munkit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. 
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 50 gvoita
  • 4–4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlruokosokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %) (bulgarianjogurttia)
  • 1 kplbanaania (kypsä, muussattu)
  • 1 kplmunaa

Paistamiseen

  • 5 dlrypsiöljyä

Päälle

  • pähkinävoita
  • rouhittuja suolapähkinöitä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista banaani-pikamunkit näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jogurtti, muusattu banaani, voisula ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita. Laske muutama nokare kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn. Paista munkkeja kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia per puoli. Valuta ne talouspaperin päällä.

Päällystä valmiit banaani-pikamunkit pähkinävoilla ja rouhituilla suolapähkinöillä. Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.

MITÄ PIDIT?
5