5(6)
Banaani-mantelimassakakku
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Tuttu banaanikakku saa ylellistä mehevyyttä mantelimassasta, joka tekee kakusta myös pitkään säilyvän. Lisämausteeksi rouhitaan tummaa suklaata ja taikinaan ripautetaan myös neilikkaa ja muskottia. Tämä helppotekoinen kakku on mitä loistavin ruokalahja, kun sen leipoo kauniisiin annosvuokiin.
Julkaistu 24.11.2015
Maku
Reseptin ainekset 2 kpl
3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
3 dlfariinisokeria
2 tlvaniljasokeria
150 gmantelimassaa (huoneenlämpöistä)
2 kplbanaania (kypsää)
200 gvoita sulatettuna
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tljauhettua kanelia
1/2 tljauhettua neilikkaa
1/2 tljauhettua muskottia
100 gtummaa suklaata rouhittuna (Fazer Pure Dark Coffee & Cardamom)

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää murennettu, huoneenlämpöinen mantelimassa, haarukalla muusatut banaanit ja haalea voisula.

Sekoita keskenään kuivatut aineet. Lisää ne taikinaan.

Kääntele sekaan lopuksi rouhittu suklaa.

Jaa taikina kahteen pienemään kakkuvuokaan (tilavuus n. 1 1/2 l).

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsää ja kauniin väristä.

Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Voit vaihtaa tumman suklaan halutessasi maitosuklaaseen. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä. Säilytä se tiiviisti peitettynä huoneenlämmössä, jolloin se pysyy mehevänä. Paista kakku mielellään tarjoamista edeltävänä päivänä, jolloin maut ehtivät syventyä.
2 kommenttia