Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aura-päärynä-suklaakakku

25 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
26.10.2011
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
1 dl
kuohukermaa
100 g
tummaa suklaata
250 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 kpl
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
maissitärkkelystä
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Täyte
490 g
päärynää (säilyke)
Aura-täyte
2 kpl
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa
125 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Aura Pehmeä)
1 rkl
tomusokeria
Suklaakourrutus
200 g
tummaa suklaata
3 dl
vispikermaa (vähälaktoosinen)
100 g
tuorejuustoa

Leivo ensin kakku. Kuumenna kerma ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa liukenee.

Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi suklaa-kerma ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina pyöreään kakkuvuokaan (Ø 24 cm) ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkkaile kypsymistä paistamisen loppupuolella. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja juusto kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vedestä puristetut, pehmeät liivatteet ja sokeri. Tarkista makeus. Kaada muovikulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Valmista sitten suklaakuorrutus. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja kuumenna hitaasti liedellä tai mikrossa, kunnes suklaa liukenee. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota jäähtynyt kerma-juustoseos kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös suklaaseos.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Leikkaa päärynät (ei tarvitse valuttaa) ohuiksi viipaleiksi ja lado ensimmäiseen väliin päärynöitä ja niiden päälle Aura-kermavaahtoa. Tee toinen väli samoin.

Levitä suklaakuorrutus kakun päälle. Koristele Aura-päärynä-suklaakakku ja tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt