Maku

Aura-päärynä-suklaakakku

25 h 30 min
3.3
1

Aura-päärynä-suklaakakku

Teksti Jeremias Rantanen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 250 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmaissitärkkelystä
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 490 gpäärynää (säilyke)

Aura-täyte

  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 125 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Aura Pehmeä)
  • 1 rkltomusokeria

Suklaakourrutus

  • 200 gtummaa suklaata
  • 3 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 100 gtuorejuustoa

Tee näin

25 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN24 h

Leivo ensin kakku. Kuumenna kerma ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa liukenee.
Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi suklaa-kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina pyöreään kakkuvuokaan (Ø 24 cm) ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkkaile kypsymistä paistamisen loppupuolella. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja juusto kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vedestä puristetut, pehmeät liivatteet ja sokeri. Tarkista makeus. Kaada muovikulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
Valmista sitten suklaakuorrutus. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja kuumenna hitaasti liedellä tai mikrossa, kunnes suklaa liukenee. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Vaahdota jäähtynyt kerma-juustoseos kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös suklaaseos.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Leikkaa päärynät (ei tarvitse valuttaa) ohuiksi viipaleiksi ja lado ensimmäiseen väliin päärynöitä ja niiden päälle Aura-kermavaahtoa. Tee toinen väli samoin.
Levitä suklaakuorrutus kakun päälle. Koristele Aura-päärynä-suklaakakku ja tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä