Artisokkatahna – surauta nopea levite artisokansydämistä, öljystä ja mausteista
5 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
Artisokkatahna valmistuu kädenkäänteessä öljyyn säilötyistä artisokansydämistä. Kokeile levitettä tuoreen leivän kanssa tai lisää sitä lautaselle pääruoan kylkeen.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
Kuvat
Julkaistu 18.1.2021

Artisokkatahna – surauta nopea levite artisokansydämistä, öljystä ja mausteista
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1valkosipulinkynsi
- 1 prk (285 g)artisokansydämiä (öljyyn säilötty)
- noin 3 rkloliiviöljyä
- 2 tlsitruunamehua
- 1 rkllehtipersiljaa (hienonnettuna)
- sormisuolaa (halutessasi)
- valkopippuria (muutama kierros myllystä)
Artisokkatahna valmistuu näin:
- Valuta artisokat ja laita ne kuoritun valkosipulin kanssa tehosekoittimeen.
- Lisää öljy, sitruunamehu ja persilja. Surauta tahnaksi.
- Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Vinkki!
Voit käyttää myös artisokkapurkin öljyä.

4 x hurjan helppo vegaaninen levite
Maku

Paahdettu paprikatahna
Maku

Baba ganoush
Maku

Tomaatti-kookostahna
Maku

Hummus – surauta kikherneistä samettisen pehmeä tahna, joka hurmaa monikäyttöisyydellään
Kotivinkki

Kurkumahummus – ruokapöydän pirteä väripilkku saa väriä ja makua tuoreesta kurkumasta
Kotivinkki

Helppo punajuurihummus – hykerryttävän hyvä tahna etikkapunajuurista
Maku

Kesäkurpitsatahna
Kotivinkki