


Arancinit porkkanalaatikosta – pyöräytä porkkanalaatikon ja riisipuuron jämät meheviksi juustotäytteisiksi pyöryköiksi
30 min
Italialainen hävikkiherkku, arancini, syntyy risoton sijaan porkkanalaatikosta ja riisipuurosta.
Reseptin ainekset
6 kpl
3 dl (noin 300 g)
porkkanalaatikkoa
2 dl (200 g)
riisipuuroa
1 dl
parmesaanijuustoa
1 tl
oreganoa
¼ tl
mustapippuria
1 pkt (125 g)
mozzarellajuustoa
Leivitys
4 dl
korppujauhoja
1 dl
persiljaa hienonnettuna
2 dl
vehnäjauhoja
2
munaa
Paisto
6 dl
rypsiöljyä
Arancinit porkkanalaatikosta – ohje:
- Yhdistä kulhossa porkkana-laatikko, puuro ja parmesaaniraaste. Lisää mausteet. Valuta mozzarella ja leikkaa 6 palaan.
- Pyörittele taikinasta kuusi noin golfpallon kokoista palloa. Paina kunkin keskelle sormella kuoppa ja pane kuoppaan pala mozzarellaa. Peitä taikinalla ja pyörittele palloksi. Pane pallerot leivinpaperilla päällystetylle pellille ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.
- Mittaa korppujauhot ja puolet persiljasta lautaselle. Mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle. Riko munat kolmannelle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Pyörittele pallot varovasti ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Siirrä takaisin pellille ja hetkeksi jääkaappiin.
- Kuumenna öljy korkeareunaisella pannulla tai kattilassa 180-asteiseksi.
- Paista arancinit parissa erässä. Laske ne varovasti kuumaan öljyyn ja paista reikäkauhalla välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta arancinit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
- Tarjoa arancinit lämpimänä tomaattikastikkeen kanssa. Koristele persiljalla.
Vinkki!
Paista kevyesti öljytyt arancinit airfryerissa 190 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat