Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aprikoosichutney – makeanmausteinen hilloke saa potkua chilistä, valkosipulista ja inkivääristä

Aprikoosichutney on aromikas lisuke liharuokien kylkeen tai vaikka aamuleipien päälle. Nauhalla koristeltuna chutneypurkki on myös mainio lahjaidea.

14.10.2020
Reseptin ainekset
noin 5 dl
300 g
kuivattuja aprikooseja
½
chilipalko
1
valkosipulinkynsi
1½ dl
fariinisokeria
1 tl
raastettua inkivääriä
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
3 dl
aprikoosimehua

Aprikoosichutney valmistuu näin:

  1. Hienonna aprikoosit keittiösaksilla.
  2. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna chili. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
  3. Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä hiljalleen 40 minuuttia. Valmis seos on sakeaa ja kiinteää.
  4. Jäähdytä chutney ja pakkaa se kauniisiin lasipurkkeihin. Aprikoosichutney säilyy hyvin jääkaapissa noin kuukauden ajan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt