


Aprikoosichutney – makeanmausteinen hilloke saa potkua chilistä, valkosipulista ja inkivääristä
Aprikoosichutney on aromikas lisuke liharuokien kylkeen tai vaikka aamuleipien päälle. Nauhalla koristeltuna chutneypurkki on myös mainio lahjaidea.
Reseptin ainekset
noin 5 dl
300 g
kuivattuja aprikooseja
½
chilipalko
1
valkosipulinkynsi
1½ dl
fariinisokeria
1 tl
raastettua inkivääriä
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
3 dl
aprikoosimehua
Aprikoosichutney valmistuu näin:
- Hienonna aprikoosit keittiösaksilla.
- Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna chili. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
- Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä hiljalleen 40 minuuttia. Valmis seos on sakeaa ja kiinteää.
- Jäähdytä chutney ja pakkaa se kauniisiin lasipurkkeihin. Aprikoosichutney säilyy hyvin jääkaapissa noin kuukauden ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat