Aprikoosichutney – makeanmausteinen hilloke saa potkua chilistä, valkosipulista ja inkivääristä
{
Aktiivinen
Passiivinen
Aprikoosichutney on aromikas lisuke liharuokien kylkeen tai vaikka aamuleipien päälle. Nauhalla koristeltuna chutneypurkki on myös mainio lahjaidea.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.10.2020

Aprikoosichutney – makeanmausteinen hilloke saa potkua chilistä, valkosipulista ja inkivääristä
Reseptin ainekset (noin 5 dl)
- 300 gkuivattuja aprikooseja
- ½chilipalko
- 1valkosipulinkynsi
- 1½ dl fariinisokeria
- 1 tlraastettua inkivääriä
- ¼ tl suolaa
- 1 rklsitruunamehua
- 3 dlaprikoosimehua
Aprikoosichutney valmistuu näin:
- Hienonna aprikoosit keittiösaksilla.
- Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna chili. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
- Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä hiljalleen 40 minuuttia. Valmis seos on sakeaa ja kiinteää.
- Jäähdytä chutney ja pakkaa se kauniisiin lasipurkkeihin. Aprikoosichutney säilyy hyvin jääkaapissa noin kuukauden ajan.

Tyrnichutney – kirpeänmakea liharuokien seuralainen
Maku

Päärynä-lehtikaalichutney – chilin ystävän valinta
Maku

Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke
Maku

Aprikoosihilloke
Kotivinkki

Aprikoosikastike
Maku

Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla
Kotivinkki

Jouluinen chutney
Maku

Kesäkurpitsa-chutney
Maku