Maku

Aprikoosichutney

1 h 10 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
1


 

Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (1 kpl)

  • 250 gkuivattua aprikoosia
  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 kplomenaa
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tlmausteseosta (garam masalaa)
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 dlrusinoita (keltaisia)
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Saksi aprikoosit pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja chili. Kuutioi omenat.

Kaada öljy kattilaan. Lisää sipuli, chili, inkivääri, jeera, kurkuma, garam masala ja kanelitanko. Kuumenna sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää aprikoosit, omenat, rusinat, viinietikka, sitruunamehu, sokeri, suola ja vesi.

Anna aprikoosichutneyn hautua hiljalleen noin 40 minuuttia. Sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Purkita aprikoosichutney kuumana pieniin, puhtaisiin purkkeihin.

MITÄ PIDIT?
0