Aprikoosichutney – makeanmausteinen hilloke saa potkua chilistä, valkosipulista ja inkivääristä

{
Aktiivinen
Passiivinen
Aprikoosichutney on aromikas lisuke liharuokien kylkeen tai vaikka aamuleipien päälle. Nauhalla koristeltuna chutneypurkki on myös mainio lahjaidea.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Julkaistu: 14.10.2020


Ainekset (noin 5 dl)

  • 300 gkuivattuja aprikooseja
  • ½chilipalko
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 tlraastettua inkivääriä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 dlaprikoosimehua
Tulosta

Aprikoosichutney valmistuu näin:

  1. Hienonna aprikoosit keittiösaksilla.
  2. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna chili. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
  3. Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä hiljalleen 40 minuuttia. Valmis seos on sakeaa ja kiinteää.
  4. Jäähdytä chutney ja pakkaa se kauniisiin lasipurkkeihin. Aprikoosichutney säilyy hyvin jääkaapissa noin kuukauden ajan.

Kommentoi »