Kotivinkki

Appelsiinikiisseli piristää päivän! Tarjoa hedelmäinen herkku kanelilla maustetun vaniljavaahdon kera

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Raikas appelsiinikiisseli sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi. Kiisselin joukkoon voit lisätä myös vaikka banaanipaloja ja viinirypäleitä.
GL
MU
0
0
Julkaistu 3.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 3appelsiinia
  • 1 lappelsiinitäysmehua
  • 5 rklperunajauhoja
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Kanelivaahto

  • 2½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • ⅓ tlkanelia
Tulosta

Appelsiinikiisseli – ohje:

  1. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne terävällä veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi. Ota irtoava mehu talteen ja kaada kattilaan.
  2. Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa, nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri.
  3. Kaada appelsiinikiisseli isoon kulhoon tai annoskulhoihin. Lisää appelsiinipalat. Ripottele pinnalle vähän sokeria kuorettumisen estämiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  4. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se kanelilla. Tarjoa appelsiinikiisselin kanssa.

Kommentoi »