


Appelsiinikiisseli piristää päivän! Tarjoa hedelmäinen herkku kanelilla maustetun vaniljavaahdon kera
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Raikas appelsiinikiisseli sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi. Kiisselin joukkoon voit lisätä myös vaikka banaanipaloja ja viinirypäleitä.
Reseptin ainekset
4 annosta
3
appelsiinia
1 l
appelsiinitäysmehua
5 rkl
perunajauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Kanelivaahto
2½ dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
⅓ tl
kanelia
Appelsiinikiisseli – ohje:
- Kuori appelsiinit ja leikkaa ne terävällä veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi. Ota irtoava mehu talteen ja kaada kattilaan.
- Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa, nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri.
- Kaada appelsiinikiisseli isoon kulhoon tai annoskulhoihin. Lisää appelsiinipalat. Ripottele pinnalle vähän sokeria kuorettumisen estämiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se kanelilla. Tarjoa appelsiinikiisselin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat