Appelsiinikiisseli piristää päivän! Tarjoa hedelmäinen herkku kanelilla maustetun vaniljavaahdon kera
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minRaikas appelsiinikiisseli sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi. Kiisselin joukkoon voit lisätä myös vaikka banaanipaloja ja viinirypäleitä.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 3.3.2023

Appelsiinikiisseli piristää päivän! Tarjoa hedelmäinen herkku kanelilla maustetun vaniljavaahdon kera
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 3appelsiinia
- 1 lappelsiinitäysmehua
- 5 rklperunajauhoja
- ½ dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
Kanelivaahto
- 2½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- ⅓ tlkanelia
Appelsiinikiisseli – ohje:
- Kuori appelsiinit ja leikkaa ne terävällä veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi. Ota irtoava mehu talteen ja kaada kattilaan.
- Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa, nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri.
- Kaada appelsiinikiisseli isoon kulhoon tai annoskulhoihin. Lisää appelsiinipalat. Ripottele pinnalle vähän sokeria kuorettumisen estämiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se kanelilla. Tarjoa appelsiinikiisselin kanssa.

Aurinkopuuro – pelasta nahistuneet sitrukset samettiseen mannapuuroon
Kotivinkki

Appelsiini-suklaamousse – helppo jälkiruoka, joka sopii sekä arkeen että juhlaan
Maku

Appelsiiniriisi
Maku

Kookoksinen sitruunajäädyke valmistuu vartissa pakkaseen – ja vain viidestä raaka-aineesta
Maku

Appelsiinitrifle
Maku

Appelsiini-mantelikakku kiidättää makumatkalle auringon alle! Makean karvaan maun viimeistelee kepeä mascarponevaahto
Maku

Aamiaispöydän piristys! Surauta pikaiseen smoothiekulhoon mangoa, sitrushedelmiä ja paksua jogurttia
Maku

Appelsiinimarmeladi
Maku