


Maailman paras porkkanakakku – mehevä, pehmeä ja täynnä herkullista makua
Maailman paras porkkanakakku on yhdistelmä makeutta ja mehevyyttä antavaa porkkanaa ja silkkisen pehmeää tuorejuustokuorrutusta. Täyteläinen kakku ei jätä ketään kylmäksi!
Reseptin ainekset
12 annosta
Maailman paras porkkanakakku
5
kananmunaa
500 g
fariinisokeria
250 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 rkl
kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
400 g
porkkanaa
Kuorrutus
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
mascarponejuustoa
2 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Maailman paras porkkanakakku – ohje:
- Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella noin 10 minuuttia.
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita voisula muna-sokerivaahtoon.
- Yhdistä eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kuoritut ja raastetut porkkanat taikinaan. Sekoita käännellen.
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Kaada kakkutaikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasoa hieman alemmalla tasolla 50 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kakku säilyy pehmeänä – älä paista liikaa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Poista vuoan reunat.
- Valmista kuorrutus. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja mascarpone reippaasti käsin vatkaten. Mausta sokerilla ja vaniljalla oman maun mukaan. Levitä kuorrutus jäähtyneen porkkanakakun päälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kurkkaa myös ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat