Amerikkalainen porkkanakakku ja tuorejuustokuorrutus

5
10

Amerikkalainen porkkanakakku ja tuorejuustokuorrutus

Upean korkea ja täyteläisen makuinen amerikkalainen porkkanakakku ei jätä ketään kylmäksi! Silkkisen ihana tuorejuustokuorrutus kruunaa upean kakun!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 5 kplkananmunia
  • 500 gfariinisokeria
  • 250 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklkanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 400 gporkkanaa

Kuorrutus

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella noin 10 minuuttia.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita voisula muna-sokerivaahtoon.

Yhdistä eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Lisää kuoritut ja raastetut porkkanat taikinaan. Sekoita käännellen.

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Kaada kakkutaikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin keskitasoa hieman alemmalla tasolla 50 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kakku säilyy pehmeänä – älä paista liikaa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Poista vuoan reunat.

Valmista kuorrutus. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja mascarpone reippaasti käsin vatkaten. Mausta sokerilla ja vaniljalla oman maun mukaan. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä