Amerikkalainen omenakeksipiirakka puolukoilla piristettynä! Leivo mojova herkku kahvipöytään
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Paista omenapiirakka amerikkalaisella tavalla omenakeksipiirakaksi ja lisää kotimainen säväys kirpeillä puolukoilla. Jäätelö tai kinuskikastike kruunaa herkun. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohje!
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota valurautapannu tai piirakkavuoka (ø 25 cm).
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmuna vatkaten sekaan.
Sekoita keskenään jauhot, sooda, kaneli, suola ja 1 dl kaurahiutaleita. Vatkaa taikina kiinteäksi lisäämällä jauhoseosta vähän kerrallaan. Kääntele lopuksi 1 dl omenapaloja taikinaan.
Painele taikina pannulle ja ripottele päälle loput omenapalat ja kaurahiutaleet.
Kaada päälle tummaa siirappia ja ripottele puolukat päällimmäiseksi.
Paista keksipiirakkaa uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia. Asettele leivinpaperi piirakan päälle paiston loppuvaiheessa, että pinta ei tummu.
Anna keksipiirakan jäähtyä kokonaan. Maut tiivistyvät, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä.
Tarjoa omenakeksipiirakka jäätelön ja kinuskin kanssa.
Vinkki!
Leivo gluteeniton piirakka vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Tarkista, sisältävätkö ne valmiiksi kohotusaineita.