


Amerikkalainen omenakeksipiirakka puolukoilla piristettynä! Leivo mojova herkku kahvipöytään
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Paista omenapiirakka amerikkalaisella tavalla omenakeksipiirakaksi ja lisää kotimainen säväys kirpeillä puolukoilla. Jäätelö tai kinuskikastike kruunaa herkun. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohje!
Reseptin ainekset
8–10
Piirakka
200 g
pehmeää voita
3 dl
fariinisokeria
1 tl
vanilijasokeria
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
1 tl
kanelia
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
pieneksi pilkottuja kotimaisia omenoita
1 dl
puolukoita
1–2 rkl
tummaa siirappia
Lisäksi
vaniljajäätelöä
kinuskikastiketta
Amerikkalainen omenakeksipiirakka – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota valurautapannu tai piirakkavuoka (ø 25 cm).
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmuna vatkaten sekaan.
- Sekoita keskenään jauhot, sooda, kaneli, suola ja 1 dl kaurahiutaleita. Vatkaa taikina kiinteäksi lisäämällä jauhoseosta vähän kerrallaan. Kääntele lopuksi 1 dl omenapaloja taikinaan.
- Painele taikina pannulle ja ripottele päälle loput omenapalat ja kaurahiutaleet.
- Kaada päälle tummaa siirappia ja ripottele puolukat päällimmäiseksi.
- Paista keksipiirakkaa uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia. Asettele leivinpaperi piirakan päälle paiston loppuvaiheessa, että pinta ei tummu.
- Anna keksipiirakan jäähtyä kokonaan. Maut tiivistyvät, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä.
- Tarjoa omenakeksipiirakka jäätelön ja kinuskin kanssa.
Vinkki!
Leivo gluteeniton piirakka vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Tarkista, sisältävätkö ne valmiiksi kohotusaineita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat