Maku

Aloo gobi – peruna-kukkakaalicurry

25 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.92
1

Aloo gobi on herkullinen intialainen peruna-kukkakaalicurry. Curry valmistuu keitetyistä perunoista nopeasti arki-illan kasvisruoaksi!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplkeitettyä perunaa
  • 1 kplkukkakaalia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklcurrytahnaa
  • 1 tlkuminaa (siemeniä)
  • 1/2 tlgaram masalaa
  • 200 gherneitä (pakaste)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista aloo gobi näin:

Kuori ja paloittele perunat. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Kuullota pannussa öljyssä valkosipulia, currytahnaa ja mausteita hetki, koko ajan sekoitellen.

Lisää perunat ja kukkakaali. Paista sekoitellen, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.

Lisää herneet, suola, pippuri ja soijakerma. Hauduta keskilämmöllä hetki.

Viimeistele peruna-kukkakaalicurry tuoreella korianterilla.

MITÄ PIDIT?
3.92