Äidin tiikerikakku

1 h 30 min
5
7

Äidin tiikerikakku

Tiikerikakku on kahvikakkujen ikiklassikko. Tämä kakku syntyy yllättävän helposti ja maistuu varmasti kaikille kahvikutsuilla.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 viipaletta)

  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 3 kplkananmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 rklkaakaojauhetta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Yhdistä kakki kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan puolet kuivista aineista koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja loput kuivista aineista. Sekoita hyvin.

Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen ja siivilöi siihen kaakaojauhe. Sekoita.

Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka.

Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lisää väliin tumma taikina. Kaada loput vaaleasta taikinasta vuokaan.

Painele lusikan varrella taikinan läpi sieltä täältä. Näin raidat syntyvät.

Paista tiikerikakku 175 asteessa 50 – 55 min. Kokeile kypsyyttä tulitikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei tartu tikkuun.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä