Maku

Äidin helppo tiikerikakku

1 h 30 min
KA
3.85
8

Äidin helppo tiikerikakku on kahvikakkujen ikiklassikko. Tällä ohjeella kakku syntyy yllättävän helposti ja maistuu varmasti kaikille kahvikutsuilla.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (20 viipaletta)

Helppo tiikerikakku

  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 3 kplkananmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 rklkaakaojauhetta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Helppo tiikerikakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Yhdistä kaikki kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan puolet kuivista aineista koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja loput kuivista aineista. Sekoita hyvin.
  3. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen ja siivilöi siihen kaakaojauhe. Sekoita.
  4. Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka.
  5. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lisää väliin tumma taikina. Kaada loput vaaleasta taikinasta vuokaan.
  6. Painele lusikan varrella taikinan läpi sieltä täältä. Näin raidat syntyvät.
  7. Paista tiikerikakku 175 asteessa 50–55 min. Kokeile kypsyyttä tulitikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei tartu tikkuun.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
3.85