Maku

After Eight -jäätelökakku – vastustamattoman viileä jälkkäri maistuu minttusuklaasattumilta ja makealta keksimurulta

5 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h
After Eight -jäätelökakku on paitsi herkullinen myös näppärä tarjottava, koska sen voi tehdä pakastimeen ajoissa ja nostaa tarjolle h-hetkellä. Viileä jäätelökakku maistuu tuhdinkin juhla-aterian jälkeen!
MU
3.6
0
Julkaistu: 14.12.2021


Reseptin ainekset (8)

Suklaajäätelö

  • 5 dl vispikermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 prk (397 g)kondensoitua makeutettua maitoa

Pohja

  • ½ pkt (à 154 g) minttusuklaatäytekeksejä (esim. Oreo)

Täyte ja koristelu

  • 16 After Eight -konvehtia
Tulosta

After Eight -jäätelökakku valmistetaan näin:

  1. Kuumenna 2 desiä kermaa kiehuvaksi ja paloittele suklaa sekaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Murskaa pohjan keksit koneella tai pane keksit vahvaan muovipussiin ja murskaa päältä kaulimella.
  3. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja jäähtynyt suklaaseos.
  4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (1,5 l) tarvittaessa kelmulla tai leivinpaperilla.
  5. Kaada neljännes täytteestä vuokaan. Levitä 4 suklaakonvehtia täytteen päälle. Tee samoin vielä kaksi kerrosta.
  6. Levitä keksimurska viimeisen kerroksen päälle. Painele muruja niin että ne tarttuvat pintaan kiinni. Jäädytä vähintään 5 tuntia tai yön yli.
  7. Kumoa jäätelökakku tarjoiluvadille. Koristele suklaakonvehdeilla.
Kommentoi »