Kotivinkki

Aasialainen lohifile uunissa

35 min
0
0

Aasialainen lohifile uunissa

Mausta lohifile tuoreella inkiväärillä, limellä, chilillä ja hunajalla.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 750 gruodotonta lohifileetä
  • ½ tlsuolaa
  • 1lime
  • 1 tltuoretta inkivääriä raastettuna (noin 2 cm pala)
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlöljyä
  • ½chilipalko
  • öljyä uunivuoan voiteluun

Lisäksi

  • nuudeleita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

1. Leikkaa lohifile annospaloiksi ja asettele fileet öljyttyyn uunivuokaan. Suolaa lohet.
2. Halkaise lime ja purista puolikkaasta limestä mehu. Viipaloi toinen puolikas ja laita siivut odottamaan.
 

3. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita siihen hunaja, öljy ja limemehu. Levitä inkivääri-hunajaseos lohipalojen päälle. Jos perheessä on ihan pieniä lapsia, joille et halua tarjota hunajaa ja inkivääriä, mausta osa lohipaloista vain kevyesti suolalla.
 

4. Viipaloi chili ohuiksi renkaiksi ja asettele ne lohipalojen päälle yhdessä limesiivujen kanssa.
 

5. Paista lohifile 175-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia. Tee paistamisen aikana korianteri-kurkkusalaatti ja keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä