


Aasialainen uunilohi
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Mausta aasialainen uunilohi tuoreella inkiväärillä, limellä, chilillä ja hunajalla. Ruoka on valmis uuniin 10 minuutissa!
Reseptin ainekset
4-6 annosta
Aasialainen uunilohi
750 g
ruodotonta lohifileetä
½ tl
suolaa
1
lime
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna (noin 2 cm pala)
1 rkl
hunajaa
1 tl
öljyä
½
chilipalko
öljyä uunivuoan voiteluun
Lisäksi
nuudeleita
Aasialainen uunilohi – ohje:
- Leikkaa lohifile annospaloiksi ja asettele fileet öljyttyyn uunivuokaan. Suolaa lohet.
- Halkaise lime ja purista puolikkaasta limestä mehu. Viipaloi toinen puolikas ja laita siivut odottamaan.
- Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita siihen hunaja, öljy ja limemehu. Levitä inkivääri-hunajaseos lohipalojen päälle. Jos perheessä on ihan pieniä lapsia, joille et halua tarjota hunajaa ja inkivääriä, mausta osa lohipaloista vain kevyesti suolalla.
- Viipaloi chili ohuiksi renkaiksi ja asettele ne lohipalojen päälle yhdessä limesiivujen kanssa.
- Paista lohifile 175-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia. Tee paistamisen aikana korianteri-kurkkusalaatti ja keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Vinkki!
Katso myös suosituin uunilohiohjeemme, jolla valmistuu maukas ja mehevä arkiruoka!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat