Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mehukas pikkusitrus

Tunnetko jo verimandariinin? Mandared on talvisitrus, joka on vielä parempaa kuin veriappelsiini

Mandared eli verimandariini on klementiinin ja veriappelsiinin herkullinen risteytys. Hedelmä maistuu veriappelsiinille, mutta on helpompi kuoria eikä sisällä siemeniä.

7.2.2025

Punapigmenttinen Mandared eli verimandariini on Nules-klementiinin ja Tarocco-veriappelsiinin risteytys, joka kasvaa Sisiliassa. Veriappelsiinin tapaan sen hedelmälihassa on usein tummempia punaisia kohtia tai se voi olla myös kasvuolosuhteista riippuen täysin oranssi. Hedelmälihan pigmenttiä muodostuu alussa hyvin vähän, mutta se voimistuu kauden edetessä.

Pullea pikkusitrus on herkullisen mehukas hedelmä, joka maistuu veriappelsiinilta, mutta mandariinin tapaan sen kuori irtoaa todella helposti hedelmälihasta. Se onkin Mandaredin etu veriappelsiiniin verrattuna. Se on helpompi ottaa evääksi ja nopeampi kuoria, kun sitrushimo iskee.

Sesongin alussa verimandariinin maku on hieman kirpsakka, mutta mitä pidemmälle satokautta mennään, sitä makeampi hedelmästä tulee. Hedelmä on myös siemenetön.

Mandaredin sesonki on parhaimmillaan tammi-helmikuussa ja se kestää usein vain muutamia viikkoja. Hedelmäosastolla kannattaakin olla hereillä ja napata hedelmä ostoskoriin heti, kun niihin törmää. Mandared säilyy parhaiten +8–15-asteen lämmössä.

Kokeile verimandariinia ruoanlaitossa

Testaa verimandariinia leivonnassa! Mandariinineliöt onnistuvat yhtä hyvin käyttämällä mandariinin sijaan Mandaredejä.

Verimandariini sopii moniin samoihin resepteihin kuin klementiini. Kokeile esimerkiksi klementiini-fetasalaattia ja korvaa klementiini verimandariineilla.

Lähteet: satokausi.fi, satotukku.fi

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt