


Mitä lounaaksi? Ruokaisa klementiini-fetasalaatti on koukuttava yhdistelmä suolaista, makeaa, mausteista ja raikasta
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Ruokaisa klementiini-fetasalaatti tarjoaa pikamatkan Marokkoon! Raikas klementtiini ja suolainen feta ovat täydellinen pari. Ohra puolestaan takaa, ettei nälkä heti yllätä.
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
ohranjyviä (esim. Alku Ruokaohra)
1
punasipuli
1 rku
lehtipersiljaa
2
porkkanaa
100 g
tuoreita taateleita
2
klementiiniä
200 g
fetajuustoa
1 dl
suolapähkinöitä tai -manteleita
Kastike
½ dl
klementiinin mehua
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1½ tl
ras el hanout -mausteseosta
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Ruokaisa klementiini-fetasalaatti – ohje:
- Keitä ohranjyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada reilu puolet ohran joukkoon. Kuori ja suikaloi punasipuli. Upota sipulit loppuun kastikkeeseen marinoitumaan. Hienonna lehtipersilja ja sekoita ohraan.
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Pehmitä porkkanaviipaleita minuutti mikrossa, jäähdytä.
- Halkaise taatelit ja poista kivet. Kuori ja lohko klementiinit.
- Kokoa salaatti halutessasi annosrasioihin lounasevääksi: lusikoi ohraa rasiaan. Lisää sipulit kastikkeineen sekä porkkanat ja taatelit. Murustele feta ja rouhi pähkinät päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat