Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mitä lounaaksi? Ruokaisa klementiini-fetasalaatti on koukuttava yhdistelmä suolaista, makeaa, mausteista ja raikasta

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Ruokaisa klementiini-fetasalaatti tarjoaa pikamatkan Marokkoon! Raikas klementtiini ja suolainen feta ovat täydellinen pari. Ohra puolestaan takaa, ettei nälkä heti yllätä.

3.3.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
ohranjyviä (esim. Alku Ruokaohra)
1
punasipuli
1 rku
lehtipersiljaa
2
porkkanaa
100 g
tuoreita taateleita
2
klementiiniä
200 g
fetajuustoa
1 dl
suolapähkinöitä tai -manteleita
Kastike
½ dl
klementiinin mehua
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1½ tl
ras el hanout -mausteseosta
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria

Ruokaisa klementiini-fetasalaatti – ohje:

  1. Keitä ohranjyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada reilu puolet ohran joukkoon. Kuori ja suikaloi punasipuli. Upota sipulit loppuun kastikkeeseen marinoitumaan. Hienonna lehtipersilja ja sekoita ohraan.
  3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pehmitä porkkanaviipaleita minuutti mikrossa, jäähdytä.
  4. Halkaise taatelit ja poista kivet. Kuori ja lohko klementiinit.
  5. Kokoa salaatti halutessasi annosrasioihin lounasevääksi: lusikoi ohraa rasiaan. Lisää sipulit kastikkeineen sekä porkkanat ja taatelit. Murustele feta ja rouhi pähkinät päälle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt