Kotivinkki

Mitä lounaaksi? Ruokaisa klementiini-fetasalaatti on koukuttava yhdistelmä suolaista, makeaa, mausteista ja raikasta

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Ruokaisa klementiini-fetasalaatti tarjoaa pikamatkan Marokkoon! Raikas klementtiini ja suolainen feta ovat täydellinen pari. Ohra puolestaan takaa, ettei nälkä heti yllätä.
KA
MU
0
0
Julkaistu: 3.3.2021


Ainekset ( 4 annosta )

  • 3 dl ohranjyviä (esim. Alku Ruokaohra)
  • 1punasipuli
  • 1 rkulehtipersiljaa
  • 2porkkanaa
  • 100 gtuoreita taateleita
  • 2klementiiniä
  • 200 gfetajuustoa
  • 1 dlsuolapähkinöitä tai -manteleita

Kastike

  • ½ dl klementiinin mehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1½ tl ras el hanout -mausteseosta
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria
Tulosta

Ruokaisa klementiini-fetasalaatti valmistuu näin:

  1. Keitä ohranjyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada reilu puolet ohran joukkoon. Kuori ja suikaloi punasipuli. Upota sipulit loppuun kastikkeeseen marinoitumaan. Hienonna lehtipersilja ja sekoita ohraan.
  3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pehmitä porkkanaviipaleita minuutti mikrossa, jäähdytä.
  4. Halkaise taatelit ja poista kivet. Kuori ja lohko klementiinit.
  5. Kokoa salaatti halutessasi annosrasioihin lounasevääksi: lusikoi ohraa rasiaan. Lisää sipulit kastikkeineen sekä porkkanat ja taatelit. Murustele feta ja rouhi pähkinät päälle.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »